Dačić: Neki novi odnosi u Vladi

Kritike funkcionera DS Dragana Đilasa na rad ministra Mrkonjića pokazuju da u Vladi posle rekonstrukcije postoje neki novi odnosi, kaže lider SPS Ivica Dačić.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

20:26

Default images

Dačić se zapitao da li su odnosi u Vladi Srbije posle rekonstrukcije korektni ako zamenik predsednika DS kritikuje ministra iz SPS.

"To pokazuje neke nove odnose u vladi", kazao je predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić, inače zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova.

Govoreći o odnosima na političkoj sceni, Dačić je za RTV Vojvodine naveo da su socijalisti sa svojim koalicionim partnerima - JS i PUPS - u spečifičnoj situaciji - stalno pod prismotrom i jedne i druge strane (Demokratske stranke i Srpske napredne stranke) "zbog sumnje s kim ćemo praviti vladu kada za to dođe vreme".

"SPS želi da ima svoj politički identitet... mi nismo privezak ni jednoj ni drugoj partiji", rekao je on, navodeći da se SNS u izjavama prema SPS ponaša nekorektno "jer znaju da koliko je SPS jak toliko će oni biti slabi, jer se radi o prelivanju biračkog tela".

Dačić je kazao i da su za socijaliste prioritetniji odnosi sa DS sa kojima bi napravili koaliciju posle izbora. On smatra da ješto se interesa stranaka tiče, potpuno nebitno da li će izbori biti u decembru ili u januaru.

Potpredsednik DS i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas u izjavi za "Politiku" izneo je kritike na račun Ministarstva za infrastrukturu i energetiku, koje vodi Milutin Mrkonjić iz SPS. "Da li stvarno mislite da je neko zadovoljan učinkom Ministarstva za infrastrukturu u ove dve godine? Ja nisam", kazao je Đilas, a na konstataciju da je "Milutin Mrkonjić ipak 'preživeo' rekonstrukciju vlade" on je, umesto odgovora, naveo: "Bolje da oćutim".

Ministar Milutin Mrkonjić je, upitan tokom dana da prokomentariše Đilasovu izjavu, rekao da se ne slaže sa njegovim kritikama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: