Egereši za pokrajinsku policiju

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je podržao formiranje pokrajinske policije i ocenio da bi zbog toga manjine imale više poverenja u policiju.

Izvor: B92

Subota, 30.04.2011.

11:58

Default images

Egereši je ocenio da bi prilikom prijema pripadnika nacionalnih manjina u policiju trebalo primeniti princip pozitivne diskriminacije.

Egereši je naveo da je sa ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem razgovarao o tim problemima, kao i da se dogovorio da će se promeniti takva politika prijema u policiju.

"Ja sam pristalica osnivanja pokrajinske policije. Iako sam osamdesetih godina jo[ bio mlad, sećam se da je pokrajinska policija, koja je još tada postojala, imala ugled među građanima", rekao je Egereši za današnje izdanje novosadskog lista "Mađar so".

Prema njegovim rečima, to znači da, na primer, ne može nedovoljno poznavanje srpskog jezika i književnosti da bude razlog za to što neko nije primljen u policiju.

Egereši je naveo da postoje i apsurdni argumenti za odbijanje pripadnika nacionalnih manjina, poput ravnih tabana ili nedovoljne psihičke spremnosti.

"Ne verujem da je u redovima nacionalnih zajednica najviše mladih sa ravnim tabanima ili koji su benasti", rekao je predsednik Skupštine Vojvodine i ocenio da to pre govori da je u određenim policijskim strukturama još živ raniji refleks nepoverenja prema manjinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: