Grad još finansira servis Halo beba

Grad Beograd je obezbedio sredstva za finansiranje aktivnosti telefonskog savetovališta za pravilan odgoj dece "Halo beba" u narednom periodu.

Izvor: Tanjug

Petak, 29.04.2011.

17:33

Default images

Servis "Halo beba" počeo je da radi pre 10 godina, na inicijativu UNICEF-a, koji je sve do 2004. i finansirao njegov rad, a od 2007. finansiranje je preuzeo Grad Beograd

Korisnici tog servisa mogu da dobiju savete o zdravlju i razvoju deteta, pravilnoj ishrani dece u prvoj godini života, higijeni i nezi trudnica i porodilja, ponašanju i nezi novorođenog deteta.

Osnovni cilj tog savetovališta je promocija zdravlja majke i deteta podsticanjem donošenja odluka vezanih za zdravlje, pravilnu ishranu, negu, rast i razvoj dece, kao i obuka roditelja za adekvatnu brigu o deci, posebno u prvim danima po dolasku iz porodilišta, rekao je gradski sekretar za zdravstvo Zoran Blagojević.

On je naveo da u tom savetovalištu rade više patronažne i pedijatrijske medicinske sestre iz beogradskih domova zdravlja, a pored njih, angažovani su i eksperti iz oblasti pedijatrije, ginekologije i dečje psihijatrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: