Veće kazne zbog zločina u ratu '92.

Apelacioni sud u Beogradu usvojilo je žalbu tužioca na prvostepenu odluku Višeg suda i povećao kazne dvojici Srba zbog ubistva hrvatskih civila tokom rata 1992.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.04.2011.

19:48

Default images

Sud je osudio Paneta Bulata na 20, umesto na 15 godina zatvora, a Rada Vraneševića na 13, umesto 12 godina.

U preostalom delu prvostepena presuda je potvrđena, navedeno je u saopštenju Apelacionog suda.

Okrivljeni su poglašeni krivim zato što su od 19. do 23. marta 1992. godine u Banovskom Kovačevcu ubili šest civila hrvatske nacionalnosti, koji nisu pripadali nijednoj oružanoj formaciji, niti su učestvovali u vojnim operacijama.

Apelacioni sud je zaključio da je Viši sud prilikom odlučivanja o krivičnoj sankciji utvrđenim olakšavajućim okolnostima dao prenaglašen značaj, a s druge strane nije dao odgovarajući značaj utvrđenim otežavajućim okolnostima za okrivljene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: