Kuršumlija: Lutalice ujele 7 ljudi

Psi lutalice su u Kuršumliji napali i ujeli sedmoro ljudi, od kojih je petoro s rizičnim ujedima upućeno na dalje lečenje u Niš.

Izvor: Beta

Utorak, 26.04.2011.

16:40

Default images

Epidemiološkoj službi Doma zdravlja od jutros se javilo petoro ljudi koje su u centru Kuršumlije napali psi lutalice.

Epidemiolog Veroslava Jovanović rekla je da je, kada čoveka ujede nepoznat pas ta povreda veoma rizična, pa su zato žrtve napada pasa upućene u niški Institut za javno zdravlje.

"Ovo je katastrofalno da u jednom danu pet pacijenata traži našu pomoć", rekla je Veroslava Jovanović i dodala da je u protekla tri meseca epidemiološka služba registrovala ukupno 19 pacijenata kojima su psi lutalice naneli povrede, dok je tokom cele prošle godine bilo ukupno 20 takvih slučajeva.

Zamenik predsednika opštine Dejan Milošević rekao je da će opština tražiti od nadležnih institucija da hitno pomognu u izgradnji azila za pse, jer su psi danas u tom mestu napali sedmoro ljudi, među kojima i jedno dete koje je pas ujeo dva puta.

Milošević je istakao da je drastično povećan broj pasa lutalica u Kuršumliji i da ih samo u centru mesta ima više od sto.

"U samom centru grada se mogu videti čopori pasa lutalica, samo u jednom čoporu ima oko 30 pasa. Ne verujem da postoji još jedan grad u Srbiji gde ovako nešto može da se vidi. Moraćemo da se obratimo Vladi Srbije i drugim donatorima da nam finansijski pomognu da što hitnije izgradimo azil za pse jer drugo rešenje nemamo", rekao je Milošević.

On ističe da će opština narednih dana odrediti lokaciju za izgradnju azila van grada.

Najbliži azil za pse se nalazi u selu Trbinje u opštini Blace, ali opština Kuršumlija nije učestvovala u izgradnji tog azila i zato ne može da ga koristi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: