Dačić: Nije bilo prisluškivanja

Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić je negirao navode pojedinih medija da je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić prisluškivao najbliže saradnike.

Izvor: B92
Podeli

Ministar policije Ivica Dačić kaže da do sada u policiji nije utvrđen nijedan slučaj međusobnog prisluškivanja.

On je, komentarišući navode dnevnika "Blic" da je u okviru policije otvorena afera u kojoj je komandant žandermerije prisluškivao svoje saradnike, naveo da će sve što se pojavi kao problem biti ispitano.

Do sada, koliko je meni poznato, nije u policiji i unutar MUP utvrđen nijedan slučaj vezan za meru tajnog nadzora ili prisluškivanja, rekao je Dačić.

Beogradski "Blic" je, pozivajući se na neimenovane izvore, objavio da je Dikić tajno prisluškivao najbliže saradnike, a da je Uprava kriminalističke policije to otkrila kontrolišući rad pojedinih pripadnika Žandarmerije, a da je potom pratila komandanta Žandarmerije.

Žandarmerija je otkrila pratnju i ceo slučaj došao je do vrha MUP-a. Tada je oformljena komisija koja se bavila ovim slučajem, ali do danas nema podataka o tome šta je otkrila.

Novinari Insajdera su još 6. aprila poslali su pitanja ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, direktoru policije Miloradu Veljoviću, načelniku uprave kriminalističke policije Rodoljubu Miloviću i komandantu Žandarmerije Bratislavu Dikiću u vezi sa ovim slučajem:

"S obzirom na to da je MUP jedna od najvažnijih institucija koju plaćaju svi građani Srbije, molimo vas da nam u najkraćem mogućem roku odgovorite o kakvom sukobu je reč , jer ovo ne može da bude privatna stvar koja se tiče samo vas, odnosno pojedinaca u MUP-u."

Ni posle tri nedelje od nadležnih nismo dobili odgovor.

Politika

strana 1 od 106 idi na stranu