"Štrajk nije mnogo promenio"

Lider URS Mlađan Dinkić izjavio je da ne vidi da se na političkoj sceni bilo šta bitno izmenilo nakon što je lider SNS Tomislav Nikolić štrajkovao glađu i žeđu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 25.04.2011.

13:41

Default images

On je dodao da "svako ima pravo na svoj način borbe" i da su "mnogi političari i analitičari su rekli šta su imali o štrajku i zato nama šta novo da dodam".

Dinkić je rekao da ga ne zanima da li je Nikolić dobio ili izgubio nešto štrajkom već to da ostvari peticiju URS o decentralizaciji "kojom baš svi građani dobijaju".

"Što se mene tiče moja priroda je takva da nikada ne bih legao u krevet da bih ostvario neki svoj cilj već bi se borio pa makar i na ulici, ali ne mogu da komentarišem mentalitete drugih političara u Srbiji", rekao je Dinkić na konferenciji za novinare.

"Od isprazne politike gradani nemaju koristi, ali od toga da se izgradi škola, bolnica ili ukinu putarine za građane Mladenovca i Grocke, to je nešto što je konkretno i URS se uvek bavi konkretnim stvarima", rekao je Dinkić.

Dinkić je izrazio zadovoljstvo zbog velike podrške građana, uz uverenje da će do 30. maja, kada URS planiraju da peticiju predaju Skupštinu Srbije, broj potpisa bude i veći od 300.000, koliko su naprednjaci prikupili za mesec dana za njihovu inicijativu za promenu Ustava.

Dinkić je rekao da su predstavnici URS otpočeli i razgovore sa predstavnicima svih stranaka u Srbiji, i izrazio uverenje da će predloge URS podržati kako stranke vladajuće koalicije, tako i opozicione.

Lider URS je kazao da postoji "veliki stepen zainteresovanosti" iz stranaka vladajuće koalicije, dodajući da je gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović, funkcioner Socijaldemokratske partije Srbije Rasima Ljajića, podržao predloge URS.

Dinkić očekuje da će zakoni koje predlaže njegova stranka biti usvojeni u junu i julu, pre godišnjih odmora, kako bi prve efekte imali već u drugoj polovini 2011. godine.

On je naveo da će usvajanjem zakona koje predlaže URS korist imati svi građani, te da će time, između ostalog, nestati potreba za povećavanjem poreza na imovinu i naplate firmarina za mala i srednja preduzeća.

URS predlaže da 80 odsto poreza na plate ostane gradovima i opštinama, da im se vrati imovina, da se gradonačelnici biraju direktno, kao i da kompletan prihod od zakupa poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini ostane u opštinama u kojima se nalazi to zemljište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: