Protest ispred Predsedništva Srbije

Oko 1000 pristalica naprednjaka protestovalo ispred Predsedništva Srbije. Došlo do manjeg koškanja s policijom. Protesti i u Kruševcu, Kraljevu, Čačku, Nišu...

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 18.04.2011.

19:51

Default images

Pristalice SNS protestovale su do pred ponoć u Pionirskom parku. Pri pokušaju demonstranata da sklone ogradu koja ih je delila od policije došlo je do koškanja.

Napetu situaciju smirio je zamenik predsednika SNS-a Aleksandar Vučić, koji je apelovao na demonstrante da skup protekne bez incidenata. Vučić je preko megafona kazao da treba izbeći sukobe.

"Nikada neću komandovati nasiljem, pa makar mislili i da sam najgori na svetu", rekao je on.

Predsednik beogradskog odbora SNS-a Nebojša Stefanović rekao je novinarima na skupu da će su se građani okupili kako bi #pokazali energiju kojom zahtevamo raspisivanje izbora".

"Sa ovog skupa šaljemo poruku da želimo izbore i da je Boris Tadić jedan od najodgovornijih za krizu u zemlji", rekao je Stefanović i ponovio stav stranke da su izbori "jedini put za izlazak iz krize u kojoj se zemlja nalazi".

Pristalice SNS-a okupljanjima pružaju podršku predsedniku stranke Tomislavu Nikoliću, koji od subote štrajkuje glađu i žeđu tražeći vanredne parlamentarne izbore.

Učesnici skupa bili su odeveni u majice sa logom SNS-a i uzvikivali su parole protiv predsednika Srbije i Demokrarske stranke Borisa Tadića. Skup su obezbeđivale brojne policijske snage.

Okupljeni su koristili i vuvuzele i pištaljke, a neki od njih učesnicima skupa delili su stiropor.

Naprednjaci protestovali i u Kruševcu, Kraljevu, Čačku, Nišu...

Oko hiljadu pristalica Srpske napredne stranke protestovalo je večeras u Kruševcu u znak podrške lideru stranke Tomislavu Nikoliću koji štrajkuje glađu i žeđu od subote.

Naprednjaci su najavili da će se sutra ujutro u devet sati okupiti ispred zgrade Skupštine grada i da se neće razilaziti ceo dan.

Pristalice SNS-a organizovale su večeras protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama da bi na kraju zapalili sveće za zdravlje predsednika stranke.

Na početku šetnje pročitana je poruka Nikolića koji je od učesnika skupa zatražio da šetnja protekne bez incidenata.
Protest u Kraljevu (Tanjug)
Oko pet stotina simpatizera SNS, građana Kraljeva, učestvovalo je večeras u molitvenoj šetnji ulicama grada, bez stranačkih obeležja.

Tokom šetnje, oni su prošli od parka kod želežničke stanice u ovom gradu do crkve Svete Trojice na Trgu Svetog Save, gde su prisustvovali performansu koji su priredili predstavnici SNS-a.

Na Trgu Svetog Save prisutnima su se obratli pesnik Miloš Milišić, zamenik poverenika SNS-a za Kraljevo Nenad Nerić, portparolka strankeMaja Danilović i predsednik omladine te stranke Nikola Radunković, koji je pročitao otvoreno pismo predsedniku Srbije Borisu Tadiću.

"Predsedniče Tadiću, budite čovek, to makar nije teško. Raspišite izbore i tako ćete spasiti Srbiju. Eto imate vremena do kraja godine, mada nismo sigurni da će vam to biti dovoljno da prikrijete sve lopovluke koje su i u Vaše ime učinili Vaši saborci", rečeno je u pismu.

Pristalice Srpske napredne stranke večeras su mirno i bez incidenata prošetale i centrom Niša, od Narodnog pozorišta do Saborne crkve, u, kako su najavili, "Molitvenom hodu za život Tome i Srbije".

Naprednjaci su se okupili oko 18 sati ispred Narodnog pozorišta, a zatim su u Sabornoj crkvi palili sveće za zdravlje lidera SNS Tomislava Nikolića.

Gradski funkcioneri SNS najavili su da će se okupljati i narednih dana, kao i da će doneti odluku o drugim vidovima protesta.

Tokom večeri jedan od dvojice naprednjaka, koji su sledili primer šefa stranke i stupili u štrajk glađu i žeđu, odustao je od štrajka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: