Nikolić u bolnici koja je u blokadi

Račun privatne bolnice u kojoj se Nikolić leči blokiran zbog duga od 37 miliona dinara. Lider naprednjaka im je jedini pacijent.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.04.2011.

16:30

Default images

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić i dalje odbija da uzima hranu i vodu, zbog čega je njegovo zdravstveno stanje pogoršano.

Direktor privatnog beogradskog Kliničko-bolničkog centra Reik Huskić nije želeo da otkrije koju terapiju i kako prima lider naprednjaka, a rukovodstvo ove kuće najoštrije je odbilo optužbe da ne pružaju vrhunsku zdravstvenu uslugu Tomislavu Nikoliću.

Međutim, priznali su da im je račun u blokadi i da im u bolnici, pored Nikolića, leži još samo jedan pacijent.

Dr Reik Huskić rekao je da lekarski tim čini napore da izbalansira terapiju poštujući volju pacijenta koji odbija hranu i vodu.

"Laboratorijski nalazi su očekivano povišeni i ukazuju na dehidrataciju organizma. Činimo velike napore i balansiramo terapiju poštujući volju pacijenta budući da se još ne uočavaju medicinski fenomeni koji bi upućivali na konfuzno stanje, koje se očekuje ukoliko pacijent odbija da uzima hranu i vodu", rekao je Huskić.

Na pitanje novinara koju terapiju dobija Nikolić, Huskić je rekao da je terapija stvar "koja se vrši u okviru beogradskog KBC i nije stvar koja ide u javnost".

Huskić je rekao da, ukoliko Nikolić nastavi da odbija hranu i vodu, zna se kako se reguliše dehidratacija.

Tomislav Nikolić odlučio se za privatnu, umesto za državnu zdravstvenu ustanovu. Ranije smo saznali da je on tu primljen kao gost porodice Pavlović, koja je vlasnik ovog KBC-a.

Dragan Pavlović, vlasnik ove klinike, rekao je da je iznenađen optužbama koje stižu od funkcionera DS-a da ta zdravstvena ustanova nema kvalitet da pruži adekvatnu zdravstvenu uslugu Nikoliću.

Račun Beogradskog kliničko-bolničkog centra bio je u blokadi u nekoliko navrata tokom ove i prošle godine.

Poslednjih 20 dana kako stoji na sajtu Narodne banke, račun je blokiran zbog duga od više od 37 miliona dinara.

Preduzeće "ERC komerc", čiji je vlasnik takođe Dragan Pavlović, punih 110 dana je u blokadi zbog dugovanja od više od milion evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: