Štrajk i posle posete Tadića

Nakon što ga je posetio predsednik Srbije Boris Tadić, lider naprednjaka Toma Nikolić kaže da nastavlja štrajk glađu i žeđu pošto nisu postigli nikakav dogovor.

Izvor: B92, FoNet

Nedelja, 17.04.2011.

19:39

Default images

Tomislav Nikolić izjavio je da posetu predsednika Srbije Borisa Tadića shvata kao "srpski običaj", ali da nikakav dogovor na sastanku nije postignut.

"Ako Demokratska stranka i dalje misli sve ono što je govorila poslednjih dana, onda prostora za dalje razgovore očigledno nema", rekao je Nikolić.

Predsednik SNS je kazao da je sa Tadićem razgovarao o tome kako neke države članice EU mogu da promene stav o Srbiji i njenoj kandidaturi za EU ukoliko budu raspisani izbori i da je to bio jedini Tadićev adut protiv izbora.

"Ja sam njemu izneo stotine razloga za izbore", rekao je Nikolić koji je izjavu novinarima dao ležeći na trosedu i držeći suprugu za ruku. U prostoriji su bili i Nikolićevi sinovi.

Predsednik SNS je izrazio nadu da Tadićeva poseta nije samo "marketinški trik".

On je naveo da DS vodi vladu koja pregovara sa Albancima sa Kosova, pa bi valjda, kako je rekao, mogla ponekad da razgovara i sa Srbima. Nikolić je rekao da se ne oseća dobro, ali da će izdržati.

"Osećam se bolje nego sutra, lošije nego juče", rekao je Nikolić.

Tadić: Molio sam ga da prekine štrajk

Predsednik Srbije Boris Tadić je rekao posle sastanka da će "odluku o raspisivanju izbora doneti odmah po sticanju statusa kandidata".

"Molio sam Tomu da prekine štrajk", rekao je Tadić novinarima po izlasku iz prostorija poslaničkog kluba naprednjaka u kojima Nikolić štrajkuje glađu i žeđu.

Odluku o raspisivanju izbora doneću odmah posle dobijanja statusa kandidata za EU i nastaviću da ubeđujem predsednika SNS Tomislava Nikolića da prekine štrajk glađu i žeđu, izjavio je predsednik Srbije Boris Tadić.

Tadić je sa Nikolićem u toku popodneva razgovarao oko sat vremena u poslaničkom klubu SNS u Domu Narodne skupštine i zamolio ga da prekine štrajk.

"Raspisujući izbore, ja ne nastupam kao privatni građanin, već kao predsednik Srbije, koji mora da brine o javnom interesu", naglasio je Tadić.

Prema Tadićevim rečima, Nikolić takođe nije samo privatna ličnost, pa i on mora da razmišlja šta je javni interes.

Vučić: Od Tadića nije stigla ponuda

Zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić izjavio je da Nikolić nije dobio nikakvu ponudu od predsednika Srbije.

Razgovor je bio izuzetno težak, rekao je Vučić novinarima, a Tadić nije odogvorio na pitanje Nikolića da li će biti izbora do kraja godine.

Vučić je rekao da su razgovoru Nikolića i Tadića prisustvovali i članovi Nikolićeve porodice, koji su "dostojanstveno izdržali sve to" i da je bilo puno emocija.

Vučić je ukazao da, u ovom trenutku, Nikolić već oseća posledice štrajka žeđu i da će se, kako je rekao, "možda kasnije" obratiti novinarima, ako bude imao snage.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: