Ilić: Kolektivni štrajk glađu

Lider Nove Srbije Velimir Ilić je rekao da su pojedini članovi SNS i njenih koalicionih partnera kolektivno započeli štrajk glađu.

Izvor: B92

Nedelja, 17.04.2011.

17:10

Default images

Ilić najavio je da će opozicione partije okupljene od utorka organizovati "niz novih aktivnosti" kojima će podržati štrajk Tomislava Nikolića.

On je dodao da bi ipak bilo bolje da što više odbora ostane mobilno zbog predstojećih aktivnosti u znak podrške Nikoliću.

"Ako bi sada svi ušli u štrajk glađu onda bi sve zamrlo, a aktuelna vlast bi se poigravala i bilo bi je briga za tamo neke koji štrajku glađu. Zato moramo biti spremni za aktivnosti koje će biti organizovane u gradovima, za stalna zasedanja i angažovanja čiji cilj držanje javnosti u atmosferi podrške Nikoliću", kazao je Ilić.

Komentraišući mogućnost da se i sam pridruži Nikoliću u štrajku glađu i žeđu, Ilić je rekao da je razmišljao o tome, ali da mu je lekar koji mu je operisao mozak kazao da bi to bilo pogubno - ne toliko zbog izbegavanja hrane koliko zbog neuzimanja tečnosti.

"Toma se još uvek dobro drži i mi smo svi tu uz njega. Ima mnogo ljudi koji bi došli, pa se smenjujemo da ne bi bilo velike gužve", kazao je predsednik NS.

"Imaćemo niz aktivnosti kojima ćemo davati podršku Tomislavu Nikoliću i njegovoj borbi da na miran, gandijevski način, natera režim na prevremene izbore, što je Srbiju u ovom momentu neophodno", dodao je Ilić.

On je ponovio da stranke oko naprednjaka "ne traže mnogo", samo "izbore do kraja godine".

"To je najmanje što vlast može da učini u ovom momentu, da bi se stanje u Srbiji normalizovalo. Inače, bojimo se da posle svega ovoga situacija ne izmakne kontroli i da građani ne krenu samoinicijativno... a onda bi ih bilo teško obuzdati i zadržati", zaključio je Ilić.

Lider naprednjaka Tomislav Nikolić od juče štrajkuje glađu u cilju raspisivanja vanrednih izbora.

SNS: Prljava kampanja DS protiv Nikolića

Srpska napredna stranka optužila je Demokratsku stranku da se na "najprljaviji i najbahatiji" način obračunava sa naprednjacima u, kako su naveli, kampanji protiv Tomislava Nikolića.

"SNS zahteva od režima da se preko svojih najviših predstavnika, a posebno to očekujemo od Borisa Tadića, obračunava sa srpskim naprednjacima, a ne da, na najprljaviji i najbahatiji način, koriste svoje političke sluge u kampanji protiv Tomislava Nikolića", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjacima je, kako se dodaje, "potpuno jasno da Čedomir Jovanović ne predstavlja nikoga, sem isturenu ekspozituru ekstremnog krila DS", a da "lažni analitičari", istovremeno, predstavljaju "ljude koji treba da prikriju zlodela režima i krivicu za političku tenziju u društvu prebace na opoziciju".

SNS u saopštenju zaključuje da "svi pomenuti nisu ništa drugo do režimske sluge", čiji je jedini oblik delovanja - kako navode - "varanje naroda, laži, najbrutalnije izmišljotine i falsifikovanje činjenica".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: