Zoran Dragišić osniva stranku

Beograd -- Profesor Fakulteta bezbednosti u Beogradu Zoran Dragišić napustio Socijaldemokratsku partiju Srbije Rasima Ljajića i osniva stranku Radničko-seljački savez.

Izvor: Beta, Danas
Podeli

On je dnevnom listu "Danas" rekao da će podržati miting Srpske napredne stranke, zakazan za subotu, 16. aprila.

Dragišić, jedan od osnivača Socijaldemokratske partije, rekao je da je rad te stranke "zamro" i da se njen Glavni odbor praktično ne sastaje.

On je rekao i da nije formirano ni predsedništvo, a da opštinski odbori postoje samo u "virtuelnom smislu".

Dragišić je najavio da će "sa nekoliko prijatelja" osnovati stranku Radničko-seljački savez, koja će se, kako kaže, boriti za socijalnu pravdu.

Vlada Srbije vodi zemlju u sunovrat, smatra on i navodi da država u kojoj radnici i seljaci nisu organizovani ide u pravcu da postane robovlasničko društvo.

"Vladajuća koalicija je uradila sve što je mogla i više nema ideja kako bi obezbedila bolji životni standard građana. Ne želim da se povučem iz politike, jer bez ozbiljnog aktivizma u toj oblasti najugroženiji slojevi, poput seljaka i nezaposlenih, ne mogu da očekuju boljitak", smatra Dragišić.

Kao razlog za osnivanje stranke naveo je da u Srbiji postoji potreba za socijaldemokratskom opcijom, jer prema njegovom mišljenju radnici, nezaposleni i seljaci nisu dovoljno zastupljeni na političkoj sceni.

Politika

strana 1 od 106 idi na stranu