Vlada želi da zauzda cene hrane

Predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković izjavio je da Vlada razmatra dodatne mere kojim bi se suzbilo poskupljenje hrane.

Izvor: B92

Utorak, 12.04.2011.

14:43

Default images

Cvetković nije naveo o kakvim merama se radi, kao ni kada bi počela njihova primena.

On je na skupu o zaštiti konkurencije podsetio da je cena osnovne vrste hleba već pod kontrolom, kao i da postoji dogovor države i šećerana o ceni te namirnice, koja će ostati nepromenjena do nove proizvodne kampanje.

"Ostalo još nekoliko osnovnih namirnica čija cena ne bi trebalo da se poveća", kazao je Cvetković, ali nije precizirao o kojim namirnicama se radi.
Prema njegovim rečima, ideja vlade je da stvori takav ambijent koji će omogućiti da Srbija, kao poljoprivredna zemlja sa suficitom u izvozu agrara, ostvari bolje finansijske rezultate i "istovremeno obezbedi hranu po cenama koje bi bile povojnije i prihvatljivije za stanovništvo".

Ministar poljoprivrede i trgovine Srbije Dušan Petrović izjavio je da Vlada Srbije "sprema set mera, a jedan od razloga zašto nisu već donete je to što se pažljivo analiziraju koji su najbolji efekti tih mera i na koji način se najbolje može potrošiti novac koji se nalazi u agrarnom budžetu sa ciljem da se poveća ukupna poljoprivredna proizvodnja".

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Biz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: