SNS: Tadićev režim u histeriji

Naprednjaci se ne prepoznaju u poruci Borisa Tadića opoziciji da bi izazivanje krize ugrozilo put države ka EU. Izbori jedini cilj protesta, kažu u SNS.

Izvor: B92

Četvrtak, 07.04.2011.

14:33

Default images

Ako je poruka lidera demokrata bila upućena Srpskoj naprednoj stranci, mi se u njoj ne prepoznajemo, kategoričan je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

SNS nikada nije izazivala nerede i haos na ulicama, tvrdi Vučić i poručuje da je jedini cilj protesta opozicije raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora, budući da je vlast, kako kaže, izgubila legitimitet.

"Izjava predsednika DS-a Borisa Tadića u kojoj napada SNS jasno pokazuje u kakvoj se histeriji našao režim. SNS se uopšte nije prepoznala u svemu onome što je govorio predsednik DS-a, jer mi nikada nismo izazivali nerede i haos na ulicama za razliku od stranke kojoj pripada gospodi Tadić", kaže Vučić. "Istovremeno, nismo mi krivi zbog činjenice što su svakodnevni protesti u Beogradu, svih struktura socijalnih u našoj zemlji već je kriv režim koji je ljude doveo do ivice bede, do ivice katastrofe, ljudi traže izlaz", navodi on.

"Mi samo tražimo izbore zato što je vlast izgubila legitimitet i uvereni smo da predsednik DS-a to zna. A bilo bi dobro kada se obraća opoziciji, da se s vremena na vreme obraća kao predsednik Srbije, a ne kao predsednik druge po veličini stranke u Srbiji", poručuje zamenik predsednika naprednjaka.

Ilić: Preteći ton Tadićeve izjave

Nije se uznemirio ni lider Nove Srbije Velimir Ilić, koji će zajedno sa naprednjacima organizovati beogradski minitng 16. aprila, ali ipak kaže da u Tadićevoj izjavi oseća preteći ton.

"Ko se plaši vrabaca on ne seje pšenicu, prema tome odustajanja od mitinga nema. Mi ne želimo nasilje ulicama, mi želimo protest, protest je demokratski vid. I znam da mu je jasno da će izbore da izgubi, ali ne može on pod zaštitom statusa kandidata da on odlaže izbore u nedogled", smatra Ilić.

Predsednik Srbije i lider demokrata Boris Tadić je, u intervjuu "Večernjim novostima", poručio opoziciji okupljenoj oko SNS-a da bi izazivanje krize i nasilja moglo ugroziti šanse Srbije da dobije status kandidata za EU i da to, kako je rekao, organizatori protesta moraju imati na umu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: