Prijave protiv čelnika SRJ

Savez logoraša BiH će predati krivčne prijave protiv bivših predsednika SRJ Dobrice Ćosića i Zorana Lilića i bivšeg predsednika Crne Gore Momira Bulatovića.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.03.2011.

13:35

Default images

U Savezu logoraša ocenjuju da su njih trojica kao članovi Vrhovnog saveta odbrane "učestvovali u udruženom zločinačkom poduhvatu protiv BiH".

Kako pišu sarajevski mediji, Ćosić, Lilić i Bulatović terete se da su, između ostalih pomagali Vojsci Republike Srpske kršeći embargo na uvoz naoružanja u BiH.

Predsednik Saveza logoraša BiH Murat Tahirović je rekao sarajevskim medijima da će tužilaštvu BiH predati na postupanje i krivične prijave protiv 37 istražitelja i čuvara logora u Srbiji, Šljivovica - Mitrovo polje.

Sarajevski mediji podsećaju da je hrvatski član u Predsedništvu BiH Željko Komšić pre dve godine uputio zahtev Tužilaštvu BiH za pokretanje krivičnog postupka i raspisivanje Interpolove poternice za Ćosićem i Lilićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: