10 godina Rajfajzen banke u Srbiji

Deset godina rada večeras proslavila Rajfajzen banka - prva banka sa stopostotnim stranim kapitalom koja je došla u Srbiju nakon promena 5. oktobra 2000.

Izvor: B92

Sreda, 30.03.2011.

23:06

Default images

Počela je da radi u martu 2001. kao jedna od prvih grinfild investicija u Srbiji.

Imala je važnu ulogu u nizu bankarskih proizvoda i usluga koje je prva ponudila građanima i privredi. Sada je treća po snazi na domaćem finansijskom tržištu.

Na proslavi desetogodišnjice Rajfajzen banke, pored brojnih bankara i ljudi iz poslovnog sveta, poput privrednika Slobodana Vučićevića i generalnog direktora "Fijat automobila Srbija" Đovanija de Filipisa, bili su i bivši ministri Diana Dragutinović i Tomica Milosavljević.

"Bili smo pioniri tada, a pokušali smo da ostanemo pioniri tokom svih ovih godina, jer smo uvodili nove usluge i nove bankarske proizvode", rekao je Oliver Regl, predsednik IO Rajfajzen banke.

"Rekao bih da danas imamo bankarski sitem kojim se u dobroj meri možemo dičiti. Srbija je kroz krizu prošla, to je dokaz da su banke stabilne, solidne i u stanju da doprinesu privrednom razvoju zemlje", rekao je Dejan Šoškić, guverner NBS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: