NLB: Postupak protiv "Agroživa"

Kompanije iz grupacije Nove ljubljanske banke (NLB) su protiv lica iz pančevačkog preduzeća "Agroživ" pokrenule pravni postupak za zaštitu svojih interesa.

Izvor: Beta

Sreda, 30.03.2011.

13:53

Default images

NLB je saopštila da je u toku postupak u kojem se poverioci iz NLB grupe pojavljuju kao oštećeni.

Međutim, NLB nije želela da komentariše nedavnu tvrdnju mariborskog dnevnika "Večer" o indicijama da su pojedinci iz Agroživa delovali povezano sa pojedincima iz te banke, i kaže da očekuje da će organi gonjenja raditi svoj posao.

NLB odlučno odbacuje tvrdnju lista "Večer" o tome da je "novac, umesto na račun proizvođača piletine Agroživ, išao na privatni račun Miroslava Živanova, njegovog sina Nenada i žene Sunčice kod NLB Ljubljana i švajcarske ispostave LHB Frankfurt i Inter Financ Cirih."

NLB je naglasila da od 2007. niko od tih lica nije, kao pojedinac, imao račun u pomenutim bankama.

Dnevnik "Večer" je prošlog ponedeljka objavio da je NLB kroz kreditiranje Agroživa izgubila 30 miliona evra koji su navodno završili na računima čelnika Agroživa i organizovane grupe u banci koja je uprkos riziku navodno odobravala neosigurane zajmove.

Prema pisanju lista "Večer", grupu u NLB otkrili su istražitelji u Srbiji, koji su već zatvorili 20 lica iz Agroživa, dok slovenački organi još nisu započeli istragu u NLB, na čijem je čelu tada bio Marjan Kramar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: