Vlada dala još 15 dana za "Telekom"

Beograd -- "Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Takvu odluku Vlada Srbije donela je posle mišljenja Radne grupe da finansijski deo ponude za "Telekom" ne odgovara uslovima propisanih tenderom.

Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa je konstatovala da je "Telekom Austrija“ nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

U skladu sa ovom analizom, Vlada Srbije zatražila je od "Telekoma Austrija“ da dopuni dokumentaciju koju je dostavila prilikom slanja ponude, kao i da finansijski deo ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom.

Vlada Republike Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija "Telekom Srbija“ 1,4 milijarde evra i prema rečima državnog sekretara Ministarstva finansija Vuka Đokovića, Vlada ne odustaje od te cene.

"Odlukom Vlade Srbije 'Telekom Srbije' će se prodavati po ceni od 1,4 milijarde evra i naše pismo će biti u tom smeru", rekao je on.

"Ako poprave svoju finansijsku ponudu i daju minimalnu cenu ili preko nje, doći će do prodaje 'Telekoma'. U suprotnom će se proces okončati. Postoje određene indikacije da zaista 'Telekom Austrija' može da poboljša svoju ponudu i u tom smislu je i Radna grupa donela ovakvu ponudu", naveo je Đoković.

"Telekom Austrija“ ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Austrijskoj kompaniji ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera, navedeno je u saopštenju.

Tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine i tog dana je stigla samo jedna ponude "Telekoma Austrije".

"Telekom Austrija" će razmisliti

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije“, kao što to traži srpska vlada, objavljeno je u Beču.

"Grupacija 'Telekom Austrija' će sada detaljno razmotriti zahteve srpske vlade“, navedeno je saopštenju.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Info

Ombudsman u poseti Novom Pazaru

Novi Pazar -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio u Novom Pazaru da su problemi građana u Sandžaku u suštini isti oni sa kojima se susreću stanovnici drugih delova Srbije.

Društvo četvrtak 31.03. 23:00 Komentara: 1
strana 1 od 723 idi na stranu