Vlada dala još 15 dana za "Telekom"

"Telekomu Austrija" ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera za prodaju 51 odsto kapitala "Telekoma Srbija".

Izvor: B92

Utorak, 29.03.2011.

07:27

Default images

Takvu odluku Vlada Srbije donela je posle mišljenja Radne grupe da finansijski deo ponude za "Telekom" ne odgovara uslovima propisanih tenderom.

Na osnovu analize i preporuke savetnika za prodaju akcija, Radna grupa je konstatovala da je "Telekom Austrija“ nepotpuna, odnosno da finansijski deo ponude ne odgovara uslovima propisanim tenderom.

U skladu sa ovom analizom, Vlada Srbije zatražila je od "Telekoma Austrija“ da dopuni dokumentaciju koju je dostavila prilikom slanja ponude, kao i da finansijski deo ponude prilagodi uslovima koji su propisani tenderom.

Vlada Republike Srbije odredila je da je minimalna cena za 51 odsto akcija "Telekom Srbija“ 1,4 milijarde evra i prema rečima državnog sekretara Ministarstva finansija Vuka Đokovića, Vlada ne odustaje od te cene.

"Odlukom Vlade Srbije 'Telekom Srbije' će se prodavati po ceni od 1,4 milijarde evra i naše pismo će biti u tom smeru", rekao je on.

"Ako poprave svoju finansijsku ponudu i daju minimalnu cenu ili preko nje, doći će do prodaje 'Telekoma'. U suprotnom će se proces okončati. Postoje određene indikacije da zaista 'Telekom Austrija' može da poboljša svoju ponudu i u tom smislu je i Radna grupa donela ovakvu ponudu", naveo je Đoković.

"Telekom Austrija“ ponudio je 950 miliona evra za akcije i 450 miliona evra za investicije, što nije u skladu sa finansijskim uslovima.

Austrijskoj kompaniji ostavljen je rok od 15 dana da dopuni dokumentaciju i prilagodi ponudu uslovima tendera, navedeno je u saopštenju.

Tender je raspisan 20. oktobra 2010. godine i završen 21. marta ove godine i tog dana je stigla samo jedna ponude "Telekoma Austrije".

"Telekom Austrija" će razmisliti

"Telekom Austrija" će razmisliti o mogućnosti da poveća ponudu za "Telekom Srbije“, kao što to traži srpska vlada, objavljeno je u Beču.

"Grupacija 'Telekom Austrija' će sada detaljno razmotriti zahteve srpske vlade“, navedeno je saopštenju.

Opširnije o prodaji Telekoma Srbije čitajte u specijalu na Bizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: