Joška Broz: Gadafi nam uvek pomagao

Beograd -- Ispred Muzeja 25. maj u Beogradu održan skup podrške libijskom narodu. Gadafi je uvek bio uz nas, poručio lider Komunističke partije Joška Broz.

Izvor: FoNet
Podeli

Skup u Beogradu organizovala je Komunistička partija kao podršku borbi protiv mešanja stranih sila u unutrašnje stvari Libije.

To je zemlja koja živi kako smo mi nekad živeli, možda i bolje, rekao je predsednik Komunističke partije Joška Broz, inače unuk Josipa Broza Tita.

Joška Broz je potkrepio svoje tvrdnje navodima da je u Libiji besplatno zdravstvo i obrazovanje, da studenti dobijaju platu u visini profesije za koju se školuju, bračni parovi stanove i da su krediti beskamatni.

Nikom ne duguju ništa. Šta reći više o jednom narodu koji je lepo živeo, ali je dočekao ono što smo mi i mnoge druge zemlje, rekao je Broz, navodeći da su takozvane domokrate odavno krenule u ovakve pohode, počev od uništavanja Indijanaca, pa kroz brojne vojne intervencije.

Broz je istakao da je pukovnik Muamer Gadafi prvi poslao novčanu pomoć našoj zemlji radi oporavka posle NATO bombardovanja 1999. kao i da Libija nije priznala nezavisnost Kosova.

Komunistička partija je saopštila da strane sile hoće da izazovu građanski rat u Libiji i pozvala narod u Libiji da ne dozvoli da im zbog bogatstva koje imaju otmu sve i dovedu ih do prosjačkog štapa.

Specijalna emisija B92 o Libiji

TV B92 priprema specijalnu emisiju posvećenu vojnoj intervenciji u Libiji, koja će biti emitovana u ponedeljak u 20 časova.

Koliko može da traje intervencije zapadnih zemalja i kakve mogu biti posledice, govoriće Dušan Simeonović, bivši ambasadorom Srbije u Libiji, Goran Radosavljević Gurij, nekadašnji komandant Žandarmerije i Zoran Dragišić iz Međunarodnog instituta za bezbednost. Emisiju vodi novinarka TV B92 Tanja Aleksić.

Najnovije događaje na severu Afrike pratite preko Specijala B92.net "Rat u Libiji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 101 idi na stranu