Bogdanović: Izdvajanja po zakonu

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović kaže da se budžetska sredstva za Kosovo troše transparentno i u skladu sa zakonom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2011.

07:28

Default images

U javnosti se povremeno otvori pitanje gde ide novac koji se izdvaja za Kosovo, a odnedavno je pokrenut i sajt "Koliko košta Kosovo".

Na sajtu se iz minuta u minut povećava suma koja se izdvaja za Kosovo, a približava se iznosu od šest milijardi evra.

Pojavljivanje sajta bilo je dovoljan razlog da ministar za Kosovo Goran Bogdanović saopšti da su ulaganja države Srbije na Kosovu u skladu sa zakonom i, za razliku od ranijeg perioda, pod punom kontrolom.

"Tenderi su obavezni. Mi smo smanjili cenu izgradnje. Više nema dole da se izgrađuje po hiljadu, hiljadu i po, ili 700-800 evra po metru kvadratnom. Znači, izgradnja dole stanova, kuća, obdaništa, kreće se oko 300 evra. Čak je mnogo manja cena nego što je rade ovde u centralnoj Srbiji", kaže Bogdanović.

"I to su podaci koji su proverljivi, to su podaci koji postoje i koji se mogu u svakom trenutku proveriti. Ulaganja na prostoru Kosova i Metohije su nešto manja od 250 miliona evra na godišnjem nivou, ali kada to kažem, tu su i plate, tu su i penzije, tu su i socijalna davanja, tu su i kapitalne investicije", navodi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: