Odavanje pošte ubijenom premijeru

Beograd -- Nekoliko hiljada građana Srbije odalo je danas na Novom groblju poštu premijeru Srbije Zoranu Đinđiću ubijenom na današnji dan pre osam godina u dvorištu vlade.

Izvor: Beta
Podeli

Na grob prvog demokratski izabranog premijera Srbije cveće i vence položili su članovi porodice, državni zvaničnici i članovi DS, čiji je lider bio.

Do Đinđićevog groba u Aleji zaslužnih na beogradskom Novom groblju zajedno su došli supruga Ružica i sin Luka Đinđić i predsednik Srbije Boris Tadić.

Vence su položili ministri Dragan Šutanovac, Vuk Jeremić, Slobodan Milosavljević i drugi ministri, kao i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić.

Poštu Đinđiću odali su Dušan Petrović, Mlađan Dinkić, Verica Kalanović, Predrag Marković, Aleksandar Vlahović, Goran Pitić, Gaša Knežević, Dragoslav Šumarac.

Venac na grob Zorana Đinđića položio je i princ Aleksandar Karađorđević.

Predstavnici omladine DS-a iz Beograda i unutrašnjosti došli su u organizovanoj povorci od Vukovog spomenika, a na Đinđićev grob ostavljali su žute ruže.

Predsednik omladine DS-a Balša Božović rekao je kod Vukovog spomenika, odakle je kolona građana krenula ka Novom groblju, da demokratska omladina okupljanjem želi da podseti na velikog čoveka i veliku ideju.

"Za nas Zoran znači inspiraciju. Kada god nešto radimo, podsetimo se kako bi on to uradio, šta bi on rekao na to šta smo mi uradili i da li bi mogli da budemo bolju", kazao je Božović.

Na Novom groblju i dalje je kolona građana koji čekaju da odaju poštu Đinđiću.

Polaganje venaca kod Vlade Srbije

Kabinet premijera Mirka Cvetkovića odao je danas poštu i položio venac na spomen-ploču na mestu gde je na današnji-dan pre osam godina ubijen premijer Zoran Đinđić.

Poštu ubijenom premijeru odali su potpredsednici vlade Božidar Đelić i Jovan Krkobabić, ministar odbrane Dragan Šutanovac, ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić Marković, ministar prosvete Žarko Obradović i ministar trgovine Slobodan Milosavljević.

Poštu su takođe odali ministarka u ostavci za telekomunikacije i informaciono društvo Jasna Matić i ministri u ostavci za ljudska i manjinska prava Svetozar Čiplić, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Saša Dragin, kao i ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić, ministarka pravde Snežana Malović i ministar državne uprave i lokalne samouprave Milan Marković.

Nekadašnji premijer Zoran Živković i članovi njegovog kabineta položili su venac na spomen-ploču na zgradi vlade gde je pre osam godina ubijen premijer Zoran Đinđić.

Na osmu godišnjicu od ubistva Đinđića, poštu ubijenom premijeru odali su Živković i tadašnji ministri Božidar Đelić, Branislav Lečić, Aleksandar Vlahović, Dragosav Šumarac, Slobodan Milosavljević, Goran Pitić i Gašo Knežević.

Info

Na današnji dan, 18. januar

1520 - Kralj Danske i Norveške Kristijan II osvojio je Švedsku. 1535 - Španski konkvistador Fransisko Pisaro osnovao je Limu, sada glavni grad Perua. 1654 - Vođa

Razno četvrtak 18.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 46793 idi na stranu