Snimci potresa i cunamija u Japanu

U TV snimcima prenošenim uživo moglo se videti kako cunami od 10 metara, nastao nakon zemljotresa snage 8,9 stepeni po Rihteru, pustoši obalu i kopno Japana.

Izvor: B92

Petak, 11.03.2011.

10:26

Default images

Potres se desio jutros oko 4.40 po srednjoevropskom vremenu, 14.26 po lokalnom. Inače, predsednik Srbije Boris Tadić, koji je boravio u Japanu, vratio se u Srbiju.

Epicentar zemljotresa bio je 130 km istočno od Sendaja, na dubini od 24 km. To je, prema zvaničnim podacima, najjači zemljotres koji je ikada pogodio tu ostrvsku zemlju.

Materijalna šteta je ogromna, što se može videti i na video snimcima, jer ogroman talas vode nosi sve pred sobom, automobile, kamione, brodove, kuće... Satelitske mreže snimile su i brod, za koji se pretpostavlja da ima oko stotinu putnika, koji je cunami "zbrisao".

BBC prenosi da se očekuje da udarni talas cunamija stigne do obala Indonezije u svakom trenutku, dok je ukinuto upozorenje za Novi Zeland i Tajvan.

Prenosimo i informaciju da se državna delegacija Srbije, koju je predvodio predsednik Boris Tadić, rano jutros vratila u Beograd iz višednevne posete Japanu.

O posledicama snažnog zemljotresa možete čitati u posebnoj vesti.
Cunami pogaða Natori (Beta)
(Tanjug)
(www.earthquake.usgs.gov)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: