Krivična prijava protiv Kandićeve

Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije demantovalo navode Nataše Kandić da je ono uzelo novac za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog.

Izvor: B92

Četvrtak, 10.03.2011.

12:45

Default images

Te tvrdnje Kandićeva je iznela u emisiji RTV B92 "Kažiprst".

Tužilaštvo je u saopštenju takođe najavilo da će zamenik tužioca za ratne zločine Dragoljub Stanković podneti krivičnu tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo, zbog kleveta izrečenih u "Kažiprstu".

"Zamenik tužioca Dragoljub Stanković nije imenom i prezimenom prozvan u emisiji, ali se izričito pominje u izveštaju Fonda za humanitarno pravo 'Saradnja državnih organa Republike Srbije i Fonda za humanitarno pravo', dostavljenom tužiocu za ratne zločine Republike Srbije 19. novembra 2010. godine, zbog čega se on odlučio za taj korak", stoji u saopštenju Tužilaštva. "Tužilaštvo ocenjuje da ovakvi neargumentovani i zlonamerni istupi predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić degradiraju i nanose štetu Tužilaštvu za ratne zločine i zameniku tužioca Stankoviću lično", navodi dalje Tužilaštvo.

"Zamenik tužioca Stanković postupao je i postupa u najkompleksnijim predmetima ratnih zločina kao što su ’Braća Bitići’, ’Ćuška’, ’Suva Reka’, ’Orahovačka grupa’, ’Anton Lekaj’, ’Trgovina organima’. U nekoliko navrata, zbog postupanja u navedenim predmetima, bila mu je ugrožena bezbednost", zaključuje se u saopštenju dostavljenom B92.

O tvrdnjama koje je iznela Nataša Kandić možete čitati u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: