Krivična prijava protiv Kandićeve

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine Republike Srbije demantovalo navode Nataše Kandić da je ono uzelo novac za oslobađanje iz pritvora jednog osumnjičenog.

Izvor: B92
Podeli

Te tvrdnje Kandićeva je iznela u emisiji RTV B92 "Kažiprst".

Tužilaštvo je u saopštenju takođe najavilo da će zamenik tužioca za ratne zločine Dragoljub Stanković podneti krivičnu tužbu protiv direktorke Fonda za humanitarno pravo, zbog kleveta izrečenih u "Kažiprstu".

"Zamenik tužioca Dragoljub Stanković nije imenom i prezimenom prozvan u emisiji, ali se izričito pominje u izveštaju Fonda za humanitarno pravo 'Saradnja državnih organa Republike Srbije i Fonda za humanitarno pravo', dostavljenom tužiocu za ratne zločine Republike Srbije 19. novembra 2010. godine, zbog čega se on odlučio za taj korak", stoji u saopštenju Tužilaštva.

"Tužilaštvo ocenjuje da ovakvi neargumentovani i zlonamerni istupi predsednice Fonda za humanitarno pravo Nataše Kandić degradiraju i nanose štetu Tužilaštvu za ratne zločine i zameniku tužioca Stankoviću lično", navodi dalje Tužilaštvo.

"Zamenik tužioca Stanković postupao je i postupa u najkompleksnijim predmetima ratnih zločina kao što su ’Braća Bitići’, ’Ćuška’, ’Suva Reka’, ’Orahovačka grupa’, ’Anton Lekaj’, ’Trgovina organima’. U nekoliko navrata, zbog postupanja u navedenim predmetima, bila mu je ugrožena bezbednost", zaključuje se u saopštenju dostavljenom B92.

O tvrdnjama koje je iznela Nataša Kandić možete čitati u posebnoj vesti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 132 idi na stranu