Koji ministri ostaju bez funkcije?

Premijer Cvetković najavio da preuzima vođenje Ministarstva finansija, kao i da Slobodan Milosavljević neće voditi objedinjeni resor poljoprivrede i trgovine.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

22:15

Default images

U nedelju je objavljen spisak resora ministara rekonstruisane Vlade, ali ne i imena ministara. Premijer je ipak, u Utisku nedelje na B92, najavio "nova lica".

Nezvanično, u nedelju je još bilo "otvoreno" ko će biti potpredsednik Vlade iz G17 plus, kao i ko će voditi resor poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Ono što se zna je da Diana Dragutinović neće više biti ministarka finansija, pošto vođenje njenog resora preuzima predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković. Takođe, Cvetković je, gostujući u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 izjavio da ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede (nastalo “spajanjem” Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva trgovine) neće voditi Slobodan Milosavljević.

Premijer, ipak, nije hteo da odgovori na pitanje da li Saša Dragin ostaje ministar.

List “Danas” piše da je u nedelju u prvi plan kao kandidat za ministra u tom resoru izbio funkcioner Demokratske stranke i bivši ministar pravde Dušan Petrović.

Inače, konačan dogovor o ministarstvima trebalo bi da bude formalizovan u parlamentu, usvajanjem Predloga zakona o ministarstvima i izmena i dopuna Zakona o Vladi. Predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović izjavila je da rasprava o rekonstrukciji može da počne čim u parlament stignu predložene izmene Zakona o Vladi, kao i da procedura u Skupštini može da se završi do idućeg ponedeljka. Vlada Srbije objavila je u nedelju plan rekonstrukcije, po kom će postojati 17 ministarstava, a Vlada će imati 21 člana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: