Dejanovićeva očekuje oštru polemiku

Parlamentarna procedura prilikom rekonstrukcije Vlade može da se završi do iduće subote ili ponedeljka, kaže predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

23:42

Default images

Ona je za B92 izjavila da očekuje oštru polemiku i da je Vlada, odlukom da dođe do rekonstrukcije, pokazala da dosadašnji rad izvršne vlasti nije bio najbolji.

Ako u parlament stignu izmene zakona o Vladi, rasprava o rekonstrukciji može da počne u ponedeljak, kaže Dejanovićeva.

"Opozicija će sigurno koristiti sve instrumente da napada vlast i sve rezultate ove Vlade i očekujem da bude dinamična rasprava", rekla je predsednica Skupštine Slavica Đukić Dejanović. Ona je ipak kazala da očekuje da će se rasprava voditi u skladu sa potrebom da to sve bude na nivou posebnog dostojanstva, efikasnosti, očekivanih ideja i ciljeva i parlamentarne većine i opozicije.

"Ono što je važno, to je da kompletna ova procedura, koja jeste pomalo složena, može da se završi negde u subotu ili ponedeljak, i imali bismo rekonstruisanu Vladu već početkom sledeće nedelje", rekla je ona.

U raspravu bi mogao da se uključi i jedan novi poslanik – Mlađan Dinkić. Njegova stranka G17 plus nedavno je odlučila da on uđe u parlament umesto Save Čojčića.

Predsednica Skupštine kaže da Dinkić bez problema može da se uključi u rad parlamenta, usred sednice, ali da prethodno postoji određena procedura koja može da potraje.

Podsetimo, Vlada Srbije objavila je u nedelju plan rekonstrukcije, po kom će postojati 17 ministarstava, a Vlada će imati 21 člana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: