"Insajder debata" o Kolubari

Povodom zloupotreba u "Kolubari", TV B92 večeras od 21 sat uživo iz studija prikazuje emisiju "Insajder debata".

Izvor: B92

Nedelja, 27.02.2011.

19:22

Default images

Povodom dokaza o zloupotrebama u "Kolubari", koji su izneti poslednje četiri nedelje i neadekvatne reakcije nadležnih institucija, TV B92 emituje emisiju "Insajder debata".

Emisija će biti emitovana uživo od 21 čas, a gosti će biti Andreja Mladenović iz DSS-a, Zorana Mihajlović iz Srpske napredne stranke, Nenad Milić iz LDP-a i bivši direktor "Kolubare" Slobodan Đerić.

Pozivu da učestvuje u emisiji danas se odazvao ministar energetike I funkcioner SPS-a Petar Škundrić, dok se nisu odazvali funkcioneri Demokratske stranke - Dragan Đilas i Dušan Petrović.

Poziv da učestvuje u emisiji ponovo je odbio i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Dragan Marković Palma u nekoliko navrata je odbio da govori za B92 o Kolubari. Umesto toga, posle prve emisije serijala “Insajder” u kojoj je otkriveno da firma “Daka” u vlasništvu snahe Dragana Markovića ima mašine u Kolubari, a da je njegov sin vlasnik firme “Palma” koja je direktan kupac uglja iz Kolubare, Marković je zvao urednike B92 i tvrdio da je pomenut u emisiji zato što nije hteo da plati jednom od novinara “Insajdera”.

Marković tvrdi da mu je tako rekao Ivica Tončev, savetnik potpredsednika Vlade Ivice Dačića. Prema tvrdnji Markovića, Tončev je mogao da sredi preko novinarke “Insajdera” Tanje Jankovic da sam Marković i njegove firme ne budu pomenuti u emisiji. Posle treće emisije je rekao da čak troje novinara “Insajdera” uzima novac.

Zbog takvih neistina, koje ruše kredibilitet novinarske profesije, novinari “Insajdera” snimali su telefonske razgovore sa Draganom Markovićem Palmom, a iz jednog od tih razgovora jasno je da Marković ne želi da govori za B92 o Kolubari, čak ni u emisiji uživo:

Dragan Marković: Samo da vam kažem nešto, ajde nisam bitan ja tu, od ove priče koju ste vi napravili na televiziji, pa to pola Srbije treba da bude uhapšeno kad bi bilo onako kako ste vi pričali na televiziji.

Brankica Stanković: Gospodine Markoviću, mi ne radimo emisiju da bi neko bio uhapšen, mi radimo u interesu javnosti, nijedna informacija nije netačna.

Dragan Marković: Pa, ništa vam nije tačno.

Brankica Stanković: Pa što niko nije demantovao?

Dragan Marković: Pa ko da izađe sa vama na kraj!? Pazite, šta da demantuje? Vi ćete da dođete u Jagodinu, će da slikate drvo, će da kažete ovo drvo posadio Palma, ovo drvo, ko tri puta prođe pored tog drveta ne može da ima decu.

Brankica Stanković: Da vas pitam, je l’ vi hoćete da budete gost u ponedeljak u 9?

Dragan Marković: Da, da bude Tanja Janković sa vama, i Vi i ja.

Brankica Stanković: Evo biću i ja, i Tanja Janković. Uživo ide emisija od 9 do 11. Je l’ dolazite?

Dragan Marković: Ok.

Brankica Stanković: Znači vidimo se u ponedeljak u 9?

Dragan Marković: Molim?

Brankica Stanković: Vidimo se u ponedeljak uveče u studiju B92?

Dragan Marković: U ponedeljak ne mogu. Mogu u utorak.

Brankica Stanković: Pa, emisija ide u ponedeljak.

Dragan Marković: Ne mogu, nisam tu.

Brankica Stanković: Dobro, je l’ može u utorak u 21?

Dragan Marković: Pozovite me sutra da vam kažem. Ok. Samo da ne lažete.

Brankica Stanković: Mi nikada ne lažemo. Čujemo se, pa se vidimo. Prijatno.

Deset minuta posle ovog razgovora Dragan Marković Palma je pozvao urednicu “Insajdera” Brankicu Stanković da kaže da se konsultovao sa svojim advokatima i da ne može da priča javno dok se ne završi istraga.

Zanimljivo je da je Dragan Marković znao da se vodi istraga kada je dao intervju nedeljniku NIN pre samo nekoliko dana.

U emisiji uživo večeras u 21 sat biće emitovani telefonski razgovori novinara “Insajdera” sa Draganom Markovićem Palmom, ali i sa Ivicom Tončevim, savetnikom Ivice Dačića.

Voditelj emisije “Insajder debata” biće Jugoslav Ćosić.

Podsetimo, u najnovijem serijalu "Insajdera", izneti su podaci o zloupotrebama u javnom preduzeću "Kolubara". Na našem sajtu možete pronaći transkripte prvog, drugog, trećeg i četvrtog serijala "Insajder: Prevara veka”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

414 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: