ZR: Pretakanje bezbedno završeno

Beograd -- U Zrenjaninu bezbedno završeno pretakanje sirovine za proizvodnju sintetičkog kaučuka- C4 frakcije, iz dve cisterne koje su juče skiznule sa šina.

Izvor: Tanjug
Podeli

Direktor poslova za korporativnu bezbednost ”Petrohemije“ Dragan Zavišić potrvdio je da je pretakanje na železničkoj stanici u Zrenjaninu završeno bezbedno.

Sada predstoji obaveza železnice da vrati vagone-cisterne na kolosek, kako bi lako zapaljiva smeša bezbedno stigla i u Fabriku sintetičkog kaučuka u Elemiru, gde je juce vožom krenula iz pančevačke kompanije.

Zavišić je rekao da je procenjeno da nije potrebno da se izvrdši pretakanje hemikalija i iz treće cisterne, koja se nalazila u istoj kompoziciji.

Prva je sreća, što u jučerašnjom akcidentu, prvom za tri decenije od kako se C4 frakcija prevozi prugom do Elemira , nije došlo do curenja opasne smeše , niti do ugožvanja ljudi i životne sredine u Zrenjaninu.

Istraga o uzocima iskliznuća cišterni sa šina na železničkoj stanici je u toku. Nadležni istražni organi se nisu još uvek oglasili zvaničnim saopštenjem za javnost.

strana 1 od 51 idi na stranu