EK proverava odgovore na Upitnik

Druga ekspertska misija Evropske komisije stigla je u Beograd i od danas proverava tačnost odgovora Vlade Srbije na delove evropskog Upitnika.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

22:10

Default images

Provera se odnosi na rad nezavisnih regulatornih tela.

Na dan dolaska misije, Skupština je promenila odredbu Poslovnika o radu koja se odnosi upravo na nezavisne kontrolore rada državnih institucija i uskladila ga sa evropskim standardima.

Stručnjaci Evropske komisije baviće se radom nezavisnih regulatornih tela poput zaštitnika građana, Državne revizorske institucije, poverenika za informacije od javnog značaja, ali i načinom na koji se prema tim institucijama odnosi aktuelna vlast.

Gostujući u Vestima u pola sedam, poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić rekao je da će evropski stručnjaci pozitivno oceniti promenu Poslovnika o radu Skupštine iz koga je izbačena odredba da Parlament, ukoliko ne usvoji izveštaj nekog nezavisnog regulatornog tela, može da pokrene proceduru za smenu autora spornog izveštaja.

Kako saznaje B92, u sklopu kontrole rada nezavisnih regulatornih tela, evropski stručnjaci će, na sastancima sa predstavnicima RRA, pokrenuti i pitanje kontrole sadržaja rialiti programa posle učestalih incidenata koji se događaju u tim emisijama.

Celo gostovanje Rodoljuba Šabića možete pogledati u našem video prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: