NBS nagradila Arsenijevića

Narodna biblioteka Srbije nagradila roman “Predator“ Vladimira Arsenijevića u izdanju “Samizdata B92“.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

18:16

Default images

Narodna biblioteka Srbije je, u okviru obeležavanja 179 godina rada, dodelila nagradu Vladimiru Arsenijeviću za roman “Predator” kao najbolju knjigu u mreži javnih biblioteka Srbije za prošlu godinu.

Ministar kulture Nebojša Bradić je uručio ovo priznanje glavnoj urednici "Samizdata B92" Lidiji Kusovac.

“Svakom izdavaču svaka nagrada znači mnogo. Moram da istaknem da je ova knjiga izdata 2008. godine i da je ponovljeno izdanje i evo nas u 2011. i eto nagrade. To nam znači, jer to pokazuje da knjiga ima život i posle onog trenutka kada je objavljena”, rekla je Lidija Kusovac.

Obrazlažući odluku žirija da se, između 25 najčitanijih knjiga, odabere delo Arsenijevića, upravnik Biblioteke i predsednik žirija Sreten Ugričić je istakao da su svi članovi jednoglasno izdvojili ovaj roman.

“Žiri je imao dva kruga većanja. Prvo smo razglabali sva tri predloga, onda se ispostavilo po prvi put da je već u prvom krugu jedna knjiga dobila glasove svih članova žirija tako da je ‘Predator’ Arsenijevićev pobedio konsenzusoim jednoglasno”, objasnio je Ugričić.

Kako nagrađeni Arsenijević nije mogao da prisustvuje dodeli nagrade, pročitana je njegova poruka u kojoj je zahvalio što je nagrađen i dodao da je lepo biti čitan.

Opširnije o ovoj temi čitajte na našoj stranici Kultura

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: