Ambasador zgrožen antisemitizmom

Ambasador Izraela u Srbiji Artur Kol izjavio je da je zgrožen antisemitskim izjavama koje su se mogle čuti nedavno u rijaliti emisiji "Dvor" televizije Pink.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

13:28

Default images

On je naveo da očekuje da najviši predstavnici političkog, verskog i kulturnog života osude javne antisemitske ispade.

"U poslednje vreme smo svedoci porasta antisemitskih incidenata u Srbiji, a poslednji u nizu je ujedno i najvidljiviji. Ova činjenica izaziva zabrinutost i zahteva punu pažnju relevantnih državnih organa", poručio je Kol.

U izjavi ambasadora Artura Kola koju je prosledila izrelska ambasada navodi se da se "još jednom se potvrđuje neophodnost obrazovanja protiv bilo kog oblika mržnje".

"Neznanje dovodi do šovinizma, ksenofobije i rasizma i stvara prostor za produbljivanje podela i nasilje", naveo je izraelski ambasador.

Najnoviji incident u emisiji "Dvor" dogodio se kada su učesnici tog programa, pevačica Maja Nikolić i pevač Miloš Bojanić su na uvredljiv način govorili o Jevrejima. Nikolićeva je zbog govora mržnje izbačena iz programa. Program je, prema ranijem dogovoru, napustio i Bojanić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: