Polemike o zastavi Vojvodine

LSV apeluje na opštine u Vojvodini da istaknu pokrajinsku zastavu. DSS, s druge strane, traži da se odluka o zastavi Vojvodine poništi.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

20:55

Default images

Sedam godina posle odluke skupstine Vojvodine da pokrajina ima sopstvenu zastavu, polemika da li je odluka ustavna ili ne opet se vodi.

Liga socijaledmokrata obeležila je jubilej apleujući da opštine stave obeležja pokrajine, dok u Demokratskoj stranci Srbije traže da se ova odluka poništi.

LSV godišnjicu usvajanje odluke o zastavi obeležava tako što čelnicima opština gde ona nije istaknuta predaju zastave kako bi one bile postavljene.

Takođe, LSV ide i korak dalje, prikuplja potpise i za inicijativu da se zastava zavijori i na mesnim zajednicama.

Građani Vojvodine su podeljeni u vezi sa tim da li zastava treba da bude postavljena na zgrade lokalnih samouprava, ali i u vezi sa tim koliko im sama zastava znači.

Skupština Vojvodine je odluku o vojvođanskoj zastavi usvojila 27. februara 2004. Donošenje odluke pratile su dojave o postavljenoj bombi u skupštinskoj sali, ali su se tada pokazala kao lažna upozorenja.

Opširnije o ovoj temi u našem video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

76 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: