Ko razgovara o rekonstrukciji?

Šef poslaničke grupe SPS-JS Branko Ružić izjavio je da socijalisti do sada nisu učestvovali na zvaničnom sastanku o rekonstrukciji Vlade.

Izvor: B92

Ponedeljak, 28.02.2011.

13:59

Default images

On je rekao da očekuje da će se o rekonstrukciji razgovarati u dogledno vreme a da prethodno DS, kao najjača stranka u koaliciji, treba da iznese konkrentan predlog rekonstrukcije.

"Takve inicijative još nema. Uveren sam da će je biti i da ćemo vrlo brzo razgovarati", rekao je Ružić.

Branko Ružić je ponovio da je Socijalistička partija Srbije otvorena za razgovore o rekonstrukciji i o "modelu podizanja efikasnosti Vlade", ali da ne želi da se razgovori vode hipotetički, preko medija. Preko medija je rekonstrukciju ipak vladajuća koalicija najavljivala a i sam premijer Mirko Cvetković je ocenio da će ona biti završena do kraja februara.

Koalicioni partner socijalista PUPS ocenjuje da „nema smisla“ da se pitanje rekonstrukcije odugovlači zbog toga što „nema smisla rekonstruisati Vladu godinu dana pred izbore".

Šef poslaničkog kluba PUPS Momo Čolaković rekao je da razgovori o tome treba da počnu što pre jer, kako je naveo, rekonstrukcija Vlade kasni i odugovlači se skoro godinu dana.

On je rekao da se PUPS zalaže za smanjenje Vlade i administracije kako bi se umanjilo trošenje novca iz budžeta.

Prema njegovim rečima, Vlada Srbije bi trebalo da ima između 15 i 18 ministarstava.

Međutim dnevnik "Blic" navodi, u danas objavljenom tekstu, da je između DS i SPS već postignut dogovor o rekonstrukciji i da bi rekonstruisana Vlada Srbije trebalo da ima 20 ministarskih mesta.

SPO stavlja na raspolaganje sve pozicije

Srpski pokret obnove spreman je da svom strateškom partneru Demokratskoj stranci da na raspolaganje ministarsko mesto, sve poslaničke mandate u Skupštini Srbije, mesta direktora i članstva u Upravnim odborima javnih preduzeća u cilju uspešne rekonstrukcije Vlade Srbije, izjavio je ministar za dijasporu Srđan Srećković.

Radi očuvanja političke stabilnosti u zemlji, na svim nivoima, SPO stavlja na raspolaganje ministarsko mesto, poslaničke mandate, sva direktorska mesta i članstva u Upravnim odborima, ukoliko je procena da će to doprineti da se u poslednjoj godini mandata Vlade ubrzaju evrointegracije i popravi teška ekonomska situacija u zemlji, naveo je Srećković.

Za SPO, dodao je on, sva kadrovska rešenja i sve funkcije su periferne, jer se zemlja nalazi u poziciji koja zahteva odgovornost najvišeg stepena.
U suprotnom, preti nam da se na izborima vrati politika,koja nas je bacila na margine moderne civilizacije, ocenio je potpredsednik SPO.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: