SNS o Deliću: Očekivan odlazak

Kraljevo/Beograd -- Predsednik SNS Tomislav Nikolić izjavio je da je povratak Božidara Delića u Srpsku radikalnu stranku događaj koji se očekivao već godinu dana.

Izvor: B92, Beta
Podeli

"Delić je imao neke svoje želje i ambicije koje nije mogao da ostvari u SNS. Ako nastavi kako je do sada radio, neće ih ostvariti ni kod radikala", rekao je Nikolić.

"Svako bira svoj put. Stranka koja zavisi od jednog čoveka nije prava stranka", zaključio je Nikolić.

Predsednik SNS Tomislav Nikolić, inače, danas je posetio Kraljevo da bi predao ključeve za tri, od ukupno šest kuća, koje naprednjaci grade porodicama koje su u zemljotresu ostale bez krova nad glavom.

A zamenik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić rekao je povodom povratka Božidara Delića iz SNS u SRS da "svako bira svoju budućnost".

"Imaćemo sutra konferenciju tim povodom. Mogu samo da kažem da svaki čovek bira svoju budućnost", rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

"Radostan povratak u SRS"

Poslanik Božidar Delić izjavio je da se vratio u SRS, jer je SNS koju je osnovao sa Tomislavom Nikolićem "prevara" u kojoj patriote i pošteni ljudi nemaju šansu.

Kako je rekao Božidar Delić, SNS nema ni program ni ideje ni infrastrukturu i sve više liči na stranku koja je na vlasti.

Delić je kazao da je odlazak iz SRS pre dve godine bio je težak momenat za njega, a povratak mu je radostan, te da u Srbiji postoje dve patriotske stranke - SRS i DSS, o čemu možete čitati u posebnoj vesti.

Naveo je da će se telefonom čuti sa predsednikom SRS Vojislavom Šešeljem koji je u Haškom tribunalu i da iz SRS nije ni otišao zbog njega, kao što ni zbog Nikolića nije otišao u SNS.

Poslanik SRS Nemanja Šarović pozvao je sve prevarene članove SNS da se vrate u SRS i istakao da je povratak Delića "zvaničan početak kraja SNS".

Zamenik šefa poslaničke grupe SRS Aleksandar Martinović je rekao da je Delić posle više od dve godine u SNS shvatio da između Nikolića i Borisa Tadića ne postoji suštinska razlika, jer obojica "slepo izvršavaju naloge iz Brisela i Vašingtona".

strana 1 od 103 idi na stranu