Da li je Mitrović zaista trovan?

Beograd -- Iz Nemačke još nisu stigli nalazi koji bi potvrdili tvrdnje Željka Mitrovića da je trovan.

Izvor: B92
Podeli

Skoro dva meseca prošla su od kako je Željko Mitrović, vlasnik “Pink medija grupe”, saopštio javnosti da ga je neko trovao i da sumnja na najbliže saradnike.

Ipak zvaniočne potvrde za te tvrdnje još uvek nema. Dokumentacija iz nemačke bolnice u kojoj se Mitrović do pre neki dan lečio, a koja bi trebalo da potkrepi njegove tvrdnje o trovanju još uvek nije stigla.

U “Pinku” ne žele da govore o ovoj temi, dok u policiji diskretno nagoveštavaju da Mitrović možda nije bio u pravu kada je govorio o trovanju.

Da li je Željko Mitrović sistematski trovan ili se radi o njegovoj ishitrenoj izjavi, utvrdiće policija. Za sada, osim njegovih tvrdnji, nema drugih dokaza koji bi potkrepili te optužbe.

Zamenik načelnika odeljenja za krvne delikte Vlastimir Vulikić kaže da je istraga u toku, ali da ih čudi što dokumentacija iz Nemačke bolnice još uvek nije stigla.

“Ako oslušnemo logiku prava koja kaže da će se sa nekom inkriminisanom radnjom koja čini biće krivičnog dela lako obračunati ako imate dovoljno dokaza i sa druge strane logiku prava da idu prvo dokazi pa onda hapšenje, možete i sami da procenite sa kojom znatiželjom iščekujemo te rezultate”, kaže on.

U “Pinku” su uvek raspoloženi da pričaju o poboljšanju zdravstvenog stanja svog šefa, ali nisu mnogo rečiti, kada su u pitanju njegove tvrdnje o trovanju.

Iako je rekla da Mitrovića po dolasku čeka mnogo posla, kao i da “Pink medija grupu” očekuju važne kadrovske izmene, portparolka te medijske kuće Tatjana Vojtehovski, nije želela dirketno da odgovori na pitanje “zbog čega nije stigla dokumentacija iz Nemačke, da li će i kada stići"

“To su stvari koje se tiču tužilaštva i policije. Znam da se policijska istraga sprovodi tako da su to institucije koje rade svoj posao”, kaže ona.

Vlastimir Vulikić nije mogao da otkriva informacije do kojih je policija došla, osim da je posao pri kraju.

Međutim, iz odgovora o rezultatima istrage koja je vođena proteklih mesec i po dana, može se nagovestiti u kom pravcu je ona odvela inspektore.

“Nije retka situacijama da o krivičnim prilikama koje podnose građani koje u sebi sublimiraju jedan perceptivni pogled na realnsot, da se desi neskald između tog pogleda i same realnosti ili čak jedna vrlo kvalitativna razlika”, kaže Vulkić.

Jedini koji je mogao da da odgovor pitanje da li je trovan ili je aplastičnu anemiju koja mu je dijagnostifikovana izazvao stres, premor ili neki drugi faktor, Željko Mitrović, danas nije odgovarao ni na telefonske pozive, ni SMS poruke.

Podsetimo, Mitrović je podneo krivičnu prijavu protiv NN lica. Kako je ranije saopšteno, toksikološko istraživanje urađeno u Nemačkoj pokazalo je prisustvo arsenika, benzena, izotopa olova i nekih radioaktivnih supstanci u krvi Mitrovića, kao i da su punih šest meseci neprekidno unošeni u organizam.

strana 1 od 51 idi na stranu