Pacoli: Zavladaće mir na severu

Novoizabrani kosovski predsednik Bedžet Pacoli izjavio je u Mitrovici da će tokom njegovog mandata u severnom delu Kosova zavladati red i zakon.

Izvor: Tanjug

Subota, 26.02.2011.

22:21

Default images

"Za mene ne postoji pojam sever ili jug, to postoji u geografskom smislu, ali ne i politički i administrativno", rekao je Pacoli tokom prve posete Mitrovici.

Pacoli je boravio u južnom delu grada, naseljenom albanskim stanovništvom, gde se sastao sa opštinskim rukovodstvom i ministrom unutrašnjih poslova Kosova Bajramom Redžepijem.

"Borićemo se protiv svih kriminalnih grupa koje onemogućavaju normalan život na ovoj strani, da se u budućnosti niko ne usuđuje da uperi prst u bilo kog stanovnika, bez obzira koje je etničke pripadnosti. Vi ste deo Kosova i imate podršku i posvećenost kosovskih institucija", rekao je Pacoli.

On nije precizirao da li će podeljenost Mitrovice i sever Kosova biti teme dijaloga Beograda i Prištine.

"Grupa za pregovore se formira. Oni imaju svoj dnevni red, program podržan od strane naših međunarodnih prijatelja, vlade Kosova i, naravno, Predsedništva. Ostavimo ih da deluju po svom dnevnom redu", rekao je Pacoli.

Poseta Pacolija Mitrovici je njegov prvi izalazak iz Prištine nakon što je početkom ove nedelje izabran za predsednika Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: