Telefonom do poskupljenja struje

Vlada Srbije odobrila je danas na telefonskoj sednici korekciju cene struje na 6,3 evrocenta po kilovat-času, koja će stupiti na snagu od 1. aprila.

Izvor: B92

Petak, 25.02.2011.

16:04

Default images

Kako je potvrđeno za B92 u Vladi Srbije, poskupljenje se neće odnositi na domaćinstva koja troše do 350 kilovat-časova mesečno.

Prema podacima Elektroprivrede Srbije, oko 40 odsto od ukupnog broja domaćinstava u zemlji spada u ovu grupu potrošača, što je približno oko milion i po domaćinstava.

Premijer Mirko Cvetković skinuo je juče sa dnevnog reda sednice Vlade tačku koja se ticala predloga da struja poskupi od 1. marta i zatražio detaljniju informaciju i procenu uticaja poskupljenja električne energije na inflaciju i cene drugih proizvoda.

Vlada je u odlučivanju o povećanju cene struje vodila računa i o zaštiti interesa građana i privrede, kao i o funkcionisanju EPS-a.

Agencija za energetiku je procenila da struja za domaćinstva u Srbiji može da poskupi maksimalno 13,5 odsto, a nešto više za ostale kategorije potrošača.

Struja u Srbiji poslednji put je poskupela 1. marta 2010. godine, u proseku za 10 odsto.

Po sadašnjoj proceduri, konačnu odluku o promeni cene struje u Srbiji donosi Vlada, na predlog Agencije za energetiku i na zahtev EPS-a, a prema Predlogu novog zakona o energetici odluku o poskupljenju ili pojeftinjenju struje u Srbiji od 2012. godine donosiće Agencija za energetiku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

93 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: