Al Kaida: Podrška ustanku u Libiji

Kairo -- Severnoafrička teroristička organizacija Al Kaida je osudila libijskog lidera Moamera Gadafija i pozvala muslimane da podrže ustanak protiv Gadafija.

Izvor: Tanjug
Podeli

“Učinićemo sve da podržimo ustanak“, istakla je Al Kaida u saopštenju objavljenom na vebsajtu, ne navodeći više detalja.

Al Kaida je izrazila solidarnost sa demonstrantima, optuživši Gadafija da je unajmio plaćenike i naredio bombardovanje demonstranata i apelovala na intelektualce, stručnjake i novinare da podrže libijske građane.

"Osuđujemo krvoproliće i kukavički masakr koji sprovodi ubica nevinih Gadafi nad našim narodom i nenaoružanom muslimanskom braćom koji samo žele da zaustave njegovu represiju, neverništvo, tiraniju i moć", navela je Al Kaida u islamskom Magrebu u svom saopštenju.

Organizacija je pozvala Libijce da budu uporni i strpljivi i da nastave "borbu i revoluciju i zbace tiranina s vlasti", preneo je AP.

Svet

Evakuacija se privodi kraju

Beograd -- Šef Kriznog štaba za evakuaciju iz Libije Ivica Dačić kaže da su iz Libije do sada otišli svi državljani Srbije koji su to želeli.

Svet ponedeljak 28.02. 18:38 Komentara: 5
strana 1 od 158 idi na stranu