Al Kaida: Podrška ustanku u Libiji

Severnoafrička teroristička organizacija Al Kaida je osudila libijskog lidera Moamera Gadafija i pozvala muslimane da podrže ustanak protiv Gadafija.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.02.2011.

15:46

Default images

“Učinićemo sve da podržimo ustanak“, istakla je Al Kaida u saopštenju objavljenom na vebsajtu, ne navodeći više detalja.

Al Kaida je izrazila solidarnost sa demonstrantima, optuživši Gadafija da je unajmio plaćenike i naredio bombardovanje demonstranata i apelovala na intelektualce, stručnjake i novinare da podrže libijske građane.

"Osuđujemo krvoproliće i kukavički masakr koji sprovodi ubica nevinih Gadafi nad našim narodom i nenaoružanom muslimanskom braćom koji samo žele da zaustave njegovu represiju, neverništvo, tiraniju i moć", navela je Al Kaida u islamskom Magrebu u svom saopštenju.

Organizacija je pozvala Libijce da budu uporni i strpljivi i da nastave "borbu i revoluciju i zbace tiranina s vlasti", preneo je AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: