Aidi Ćorović policijska zaštita

Novi Pazar -- Direktorka Urban ina Aida Ćorović dobila policijsku zaštitu posle verbalnih napada i uvreda koje joj je uputila Islamska zajednica u Srbiji Muamera Zukorlića.

Izvor: Beta
Podeli

Ona je ocenila da je država pustila da stvari teku "nenormalnim tokom" i da autoritarni lideri iz konteksta verskog ponašanja pređu na teren politike.

"Nažalost, dobiću policijsku zaštitu i to je sraman podatak za Srbiju da se neko ko je rođen i čija cela porodica generacijama unazad živi u Novom Pazaru oseća nesigurno", rekla je Ćorovićeva.

Potpredsednica Muslimanskog omladinskog kluba Aida Rašljanin je Ćorovićevu okarakterisala kao isfrustiranu ženu bez kučeta i mačeta, reagujući na njen tekst u dnevnom listu "Danas" u kom tvrdi da je masovna pojava nošenje hidžaba ili marame u Sandžaku u funkciji političke opcije koju predvodi Zukorlić.

Zukorlić je Aidu Ćorović nazvao i mrziteljem sopstvene kulture i svega što je muslimansko.

"Radi se o marginalnoj ličnosti koja nema težinu. U Novom Pazaru ima na desetine nevladinih organizacija, a samo njoj je dat medijski prostor, a kada se ja pominjem, onda se skidaju sve titule. To je sve u sklopu nastavka diskriminacije koja se vrši prema Bošnjacima već godinama", rekao je Zukorlić.

Predsednik Srbije Boris Tadić osudio je šovinističke ispade i verbalne napade na direktorku NVO Urban in.

Tadić je u pisanoj izjavi naveo da će država stati na put svakom ko preti i pokušava da ugrožava bezbednost građana Srbije.

Muftija Zukorlić je tu podršku ocenio kao "nedržavnički, neodgovoran i pristrasan" odnos predsednika Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 140 idi na stranu