Santjago Kalatrava gost Beograda

Jedan od najpoznatijih savremenih arhitekata, Santijago Kalatrava, doputovao je u Beograd na poziv "Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta".

Izvor: B92

Nedelja, 20.02.2011.

16:32

Default images

Španski arhitekta, priznat i poznat ujedno i kao inženjer i vajar, deo je elite moderne arhitekture čiji radovi krase gradove na tri kontinenta.

Od mostova, preko železničkih stanica do zgrada i muzeja, Kalavatrine konstrukcije, uglavnom napravljene od betona, stakla i čelika, prepoznaljive su i po tome što prkose zakonima gravitacije.

Tokom dvodnevne posete Beogradu Kalatrava će se sa vodećim ljudima Fondacije upoznati sa njenim projektima, a jedna od tema razgovora trebalo bi da bude i vizija nove zgrade Beogradske filharmonije, čija izgradnja je u planu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: