Santjago Kalatrava gost Beograda

Beograd -- Jedan od najpoznatijih savremenih arhitekata, Santijago Kalatrava, doputovao je u Beograd na poziv "Fondacije Beogradske filharmonije Zubin Mehta".

Izvor: B92
Podeli

Španski arhitekta, priznat i poznat ujedno i kao inženjer i vajar, deo je elite moderne arhitekture čiji radovi krase gradove na tri kontinenta.

Od mostova, preko železničkih stanica do zgrada i muzeja, Kalavatrine konstrukcije, uglavnom napravljene od betona, stakla i čelika, prepoznaljive su i po tome što prkose zakonima gravitacije.

Tokom dvodnevne posete Beogradu Kalatrava će se sa vodećim ljudima Fondacije upoznati sa njenim projektima, a jedna od tema razgovora trebalo bi da bude i vizija nove zgrade Beogradske filharmonije, čija izgradnja je u planu.

Društvo

Da se slučaj Mile ne ponovi

Beograd -- Keruša Mila uspešno se oporavlja u svom novom domu. Gradske vlasti najavljuju hitnu pomoć za životinje kao i specijalnu jedinicu koja će štititi njihova prava.

Društvo ponedeljak 28.02. 18:01 Komentara: 20

Isplovio "Sveti Stefan"

Beograd -- Crnogorski brod "Sveti Stefan 2" isplovio je iz libijske luke Ras Lanuf. U brod se ukrcalo i 170 državljana Srbije, potvrdio je Štab za evakuaciju.

Društvo ponedeljak 28.02. 15:23 Komentara: 24

USS razmatra Zakon o VSS

Beograd -- Ustavni sud Srbije razmatra ustavnost odredbi izmena i dopuna Zakona o Visokom savetu sudstva i njihovu saglasnost s potvrđenim međunarodnim ugovorom.

Društvo ponedeljak 28.02. 12:42 Komentara: 12
strana 1 od 140 idi na stranu