NS za anketni odbor o Dinkiću

Beograd -- Poslanička grupa Nove Srbije predložiće Skupštini Srbije formiranje anketnog odbora o Mlađanu Dinkiću.

Izvor: Tanjug
Podeli

Zadatak odbora, prema ideji Nove Srbije, bio bi da utvrdi sve činjenice o desetogodišnjem radu Dinkića - kao guvernera, ministra i potpredsednika Vlade.

NS u saopštenju navodi da će formiranje anketnog odbora o Dinkiću predložiti na prvoj sledećoj sednici, jer je, kako se navodi, nedopustivo da on odlaskom s mesta ministra bude amnestiran.

"Anketni odbor mora da utvrdi zašto je i kako Dinkić uništio bankarski sistem Srbije i predao ga stranim bankama i zašto je odbijao najbolje investitore u strateški važnim projektima, kao što su izgradnja auto-puta Horgoš-Požega, privatizacija JAT-a i RTB Bor, energetski sporazum sa Rusijom", navodi se u saopštenju.

NS smatra da je neophodno preispitivanje ugovora sa kompanijom "Fijat", jer su, kako navode, bila obećana ulaganja od 700 miliona evra i godišnja proizvodnja od 200.000 vozila, "od čega za tri godine nije realizovano gotovo ništa".

Ova stranka dovodi u pitanje i ulaganja u projekat Skijališta Srbije, kao i davanje subvencija u iznosu od 10.000 evra po zaposlenom za otvaranje pogona fabrika “Jura“, “Gorenje“ i “Beneton“, koje, kako navode, prevazilaze iznos investicija tih kompanija u Srbiji.

NS smatra da bi trebalo ispitati i sve činjenice o "najvećoj predizbornoj prevari o deljenju besplatnih akcija u iznosu od 1.000 evra", za koju je, kako se navodi u saopštenju, "čak i sam Dinkić nedavno priznao da je bila laž, izrečena u svrhu pobede Borisa Tadića na predsedničkim izborima".

"Nedopustivo je da odlaskom sa mesta ministra Dinkić bude amnestiran kompletne odgovornosti za sva neispunjena obećanja i rasipanje državnog novca, ako se zna da je to dovelo do pada srpske privrede i životnog standarda građana, za šta ga, u poslednjih nekoliko dana, optužuju čak i njegovi koalicioni partneri", kaže se u saopštenju Nove Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 756 idi na stranu