Tadić: Država će sprečiti pretnje

Beograd -- Predsednik Republike Srbije Boris Tadić poručio da će država stati na put svakom ko preti i pokušava da ugrožava bezbednost građana Srbije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Na pretnje novinarima, predstavnicima civilnog sektora i nacionalnim manjinama reagovao je i šef države Boris Tadić.

"Srbija nikada nije bila i nikada neće biti zemlja šovinizma, nacionalne netrpeljivosti i govora mržnje. Zbog toga su za svaku osudu i verbalni napadi na Aidu Ćorović, kao i napadi i pretnje upućene autorima emisije Insajder TV B92", istakao je on.

Predsednik Srbije je osudio i skrnavljenje spomenika Šabanu Bajramoviću u Nišu i ispisivanje antiromskih poruka.

"Svi građani Srbije, bez obzira da li su Romi, Jevreji, Bošnjaci ili pripadnici ma kog drugog naroda, i bez obzira kojim se poslom bavili, moraju uživati zaštitu nadležnih državnih organa, a svakoj pretnji i pokušaju ugrožavanja bezbednosti država će stati na put", rekao je predsednik Srbije.

Kako B92 saznaje, Tadić će sutra razgovarati sa Aidom Ćorović.

Na pretnje “Insajderu“ i TV B92 reagovao je i opštinski odbor Demokratske stranke Lazarevac, koji je osudio lepljenje plakata i umrlica za RTV B92.

Odbor DS-a apelovao je na sve državne organe da se svi navodi iz “Insajdera“ ispitaju i svi učesnici u protivzakonitim radnjama kazne, kao i da se hitno pronađu i kazne oni koji su Lazarevac oblepili umrlicama i tako spere ljaga sa građana tog mesta.

Posle emitovanja emisije "Insajder: Prevara veka", koja otkriva brojne zloupotrebe u rudarskom basenu Kolubara, Lazarevac je osvanuo oblepljen umrlicama B92 i plakatima kojima se poziva na linč novinara. Na našem sajtu možete pronaći transkripte prvog, drugog i trećeg serijala "Prevara veka".

S druge strane, na tekst direktorke nevladine organizacije Urban in Aide Ćorović u dnevnom listu “Danas” o tome kako je masovna pojava u Sandžaku u poslednje vreme nošenje hidžaba ili marame, zapravo u funkciji jedne političke opcije koju predvodi muftija Zukorlić, oštrim tekstom koji je pun ličnih uvreda, diskvalifikacija i otvorenih pretnji, reagovao je Muslimanski omladinski klub.

Politika

strana 1 od 103 idi na stranu