Lazarevac: Umrlice kao pretnje B92

U Lazarevcu su danas izlepljeni plakati-umrlice na kojima su poimence navedeni glavni urednik B92 i autori serijala "Insajder".

Izvor: B92

Utorak, 15.02.2011.

16:38

Default images

Kao i svakog utorka, posle emitovanja emisije "Insajder", Lazarevac je danas bio oblepljen plakatima uperenim protiv RTV B92.

Ovoga puta, pojavile su se i umrlice za TV B92, na kojima se kao ožalošćeni poimence navode glavni urednik B92 i autori "Insajdera". Plakati su se pojavili posle emitovanja aktuelnog serijala emisije, u kojoj su istraživane zloupotrebe u Rudarskom basenu Kolubara.

Plakati protiv B92 prvi put su se pojavili u Lazarevcu pre dve nedelje, kada je počelo emitovanje serijala "Insajder" o zloupotrebama u Kolubari.

Od tada, svakog utorka, Lazarevac osvane oblepljen sličnim plakatima. Lokalna policija ne zna ko stoji iza ovakvog poziva na nasilje, dok je predsednik opštine Branko Borić u kratkom telefonskom razgovoru rekao da ne zna da je grad izlepljen novim plakatima protiv B92 i da lokalni DSS ne stoji iza toga, ali je odbio da da izjavu za B92.

Pravni zastupnici B92 kažu da će podneti prijavu protiv NN lica, ali napominju da je policija samo u jednom od mnogobrojnih slučaja otkrila počinioce.

Pravni zastupnik B92 Slobodan Kremenjak veruje da su ovog puta, osim novinara B92, krajnja meta pretnji svedoci koji bi mogli da govore o zloupotrebama u Kolubari.

Svaki serijal "Insajdera" uvek su pratile razne reakcije i bezuspešni pokušaji diskreditacije i zastrašivanja.

NUNS: Hitno pronaći krivce

Nezavisno udruženje novinara Srbije poziva nadležne državne organe da hitno pronađu i kazne krivce koji su Lazarevac oblepili smrtovnicama za B92 i, navodeći imena glavnog urednika te televizije Verana Matića i autore serijala “Insajder”, otvoreno im zapretili.
Plakati protiv B92 u Lazarevcu
Posebno zabrinjava činjenica da se veliki broj umrlica kojima se objavljuje smrt B92 i plakata s porukom "NE B92" nalazi do zgrade lokalne policije koja još nije istražila ni pretnje upućene novinarima B92 posle emitovanja prva dva nastavka serijala "Insajder" o zloupotrebama u Rudarskom basenu Kolubara.

"Nema sumnje da su umrlice neuvijena pretnja novinarima, ali i upozorenje potencijalnim svedocima kako mogu proći ako javno progovore o zloupotrebama u Kolubari", izjavila je potpredsednica NUNS-a Jelka Jovanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

18 h

Podeli: