Pritisci usled nereagovanja Vlade

Beograd -- Pritisci na Vericu Barać su posledica toga što Vlada i tužilaštvo ne reaguju na izveštaje Saveta za borbu protiv korupcije, ocenjuje "Transparentnost-Srbija".

Izvor: Beta
Podeli

Predsednica Saveta za borbu protiv korupcije Vericu Barać poslednjih dana je izložena pritiscima biznismena Milana Beka.

"Pritisci Milana Beka na Vericu Barać su direktna posledica činjenice da Vlada Srbije i javno tužilastvo već godinama nisu reagovali na navode iz izveštaja koje je Savet objavio", navedeno je u saopštenju NVO "Transparentnost-Srbija".

Kako su saopštili, ukazivanje Saveta na mnogobrojne afere i slučajeve kao što su "šećerna afera", "koncentracija vlasništva Luke Beograd", "privatizacija C marketa" i drugi, ostali su neispitani od nadležnih organa.

"Sistematsko ignorisanje izveštaja ovog vladinog tela, kao i izveštaja drugih subjekata dovodi do gomilanja nerazrešenih afera, kao i smanjenja poverenja u moć i spremnost državnih organa da ispitaju sumnje na korupciju", ističe se u saopštenju.

Beogradski biznismen Milan Beko podneo je još jednu tužbu protiv predsednice Saveta Verice Barać, kojom je zatražio naknadu materijalne štete od dva miliona dinara.

Tužba je podneta zbog navoda Saveta da je Beko jedan od monopolista u Srbiji koji je tu poziciju sticao na nezakonit način.

strana 1 od 756 idi na stranu