Tužilaštvo: "Nuba invest" po zakonu

Javno tužilaštvo ispitalo procese izdavanja dozvola firmi "Nuba invest" za postavljanje optičkih kablova i utvrdilo da nije bilo narušavanja zakonske procedure.

Izvor: Tanjug

Utorak, 08.02.2011.

17:21

Default images

Tužilaštvo je sprovelo istragu na inicijativu ministra životne sredine i prostornog planiranja Olivera Dulića.

U Ministarstvu navode da su istovetne dozvole izdate i kompanijama "Telenor" i SBB, a da je u toku procedura za izdavanje dozvola i drugim operaterima.

Reagujući na izjavu lidera Nove Srbije Velimira Ilića sa današnje konferencije za novinare da je ministar Dulić bez tendera firmi "Nuba invest" dao izgradnju telekomunikacione optičke mreže duž puteva u Srbiji, u Ministarstvu podsećaju da je pre tri meseca podneta krivčna prijava protiv Ilića "zbog ranije iznetih sličnih izmišljotina".

"Nadamo se da će se Ilić, uveren u svoje tvrdnje, pojaviti na sudu i da se neće pozvati na poslanički imunitet", naveli su u Ministarstvu.

U dopisu Republičkog javnog tužilaštva, u koji je Tanjug imao uvid, piše da "uvidom u dokumentaciju koju je dostavilo Ministarstvo, proizlazi da je ono, u postupku izdavanja dozvola preduzeću "Nuba invest" d.o.o. za izgrađu optičkog kabla duž magistralnih i regionalnih puteva postupilo u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: