SNS: Izbori ili protesti

Sa mitinga SNS u Beogradu upućena je poruka vlasti da raspiše vanredne izbore u naredna dva meseca ili će protesti biti nastavljeni.

Izvor: B92

Subota, 05.02.2011.

13:56

Default images

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić je rekao da će, ukoliko vlasti ne raspišu izbore, on i njegove pristalice početi mirne proteste sedenjem na ulicama.

Miting dela opozicije predvođene naprednjacima održan je ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu, pred oko 55 hiljada ljudi.

Građanima okupljenim na mitingu obratili su se čelnici Srpske napredne stranke, Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i Pokreta socijalista.

Nikolić: Dva meseca za izbore

Predsednik Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić najavio je stalne proteste građana, ako vlast za dva meseca ne bude raspisala vanredne parlamentarne izbore.
Tanjug
“Dajte nam 2 meseca koja mi dajemo njima da raspišu vanredne parlamentarne izbore, ako ne budu hteli o tome da razgovaramo, ako nastave da se ponašaju, u aprilu zateći ćete me ovde na asfaltu i ponesite parče stiropora da mi se pridružite i nema veće snage od toga. Ne tražim da odu sa vlasti, to će da reše izbori. Ne tražim da ne mogu da se kandiduju, hoćemo da ih pobedimo", rekao je NIkolić.

On je poručio da je uveren da će vlast, nakon današnjeg mitinga, biti svesna nezadovoljstva građana i da neće moći da ostane nema pred tom snagom.

Naprednjaci žele, kako je poručio, da se Srbija vrati tamo gde je bila pre nego što je vladajuća koalicija preuzela vlast.

“Raskrčmili su što su mogli. Ne damo im više ništa. Neka se ne usude slučajno da prodaju Telekom, a onaj ko misli da ga kupi, neka zna da smo mi bili protiv prodaje. Vama treba budućnost za decu, treba mi budućnost, vama treba EU, Rusija, vama treba Kina, Rusija, Latinska Amerika, ali pre svega, Srbija da vas spasava", izjavio je Nikolić.

Pored poziva na promenu režima, parola mitinga bila je - miran i dostojanstven skup. Okupljenima je sa bine poručeno da oni koji ruše, rade za režim.

Ilić: Srbija hoće novog lidera

Koalicioni partner naprednjaka, lider Nove Srbije Velimir Ilić poručio je da današnji miting pokazuje da Srbija neće ni ovu vladu, ni vladu DSS-a, već naprednjake i novog vođu - Tomislava NIkolića.
Tanjug
Predsedniku Borisu Tadiću je poručio da se "ne igra sa Srbijom" i "da je narod došao da ga opomene".

“Došao je narod da traži izbore Borise, da kaže da neće Borisa, Dinkića, Dulića, neće vas niko", naveo je Ilić.

“Borise, ne igraj se sa Srbijom. Nećemo Tunis, Kairo, vec demokratsku Srbiju koja samo traži izbore jer ne znate da vladate i pljačkate Srbiju, doveli ste narod do bede”, izjavio je Ilić.

Vučić: Srbija hoće promene

Prvi govornik na mitingu bio je zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić, koji je poručio pristalicama da nisu na protestu da bi govorili ružno o aktuelnoj vlasti, već da traže vanredne izbore.
Tanjug
"Ako to ne budu čuli, u naredna dva meseca pozvaćemo vas ponovo, a onda se nećemo sklanjati sa beogradskih ulica dok ne odu", poručio je Vučić, burno pozdravljen od pristalica.

Vučić je rekao da je na mitingu Srbija koja želi da pokaže "odnarođenoj vlasti" da joj je dosta terora i siromaštva i da hoće promene.

On je poručio okupljenima da ostanu mirni sve vreme trajanja mitinga i posle njega, navodeći da je to najveći skup ikad održan na tom mestu.

"Vučić za premijera, Nikolić za predsednika"

Funkcionerka SNS Jorgovanka Tabaković rekla je da će se "nova vlast predvođena SNS-om" zalagati za uvođenje reda u poreski sistem i da će kontrolisati javne nabavke, formiranje državnih agencija i sprečiti krađu državnog novca.
Tanjug
Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin rekao je da je Srbija "premala za tako velike lažove i presiromašna za tako bogate ministre".

"Dok ovde pričamo i zahtevamo raspisivanje vanrednih izbora, neko je ostao bez hleba, ponosa i izbrojao poslednji dinar za neki hleb", rekao je Vulin.

Funkcionerka Pokreta snaga Srbije Milanka Karić rekla je da koalicija koju predvodi SNS snažno maršira ka pobedi i da je Vučić budući premijer, a lider naprednjaka Tomislav Nikolić predsednik Srbije.

Ona je učesnicima mitinga prenela pozdrav lidera PSS Bogoljuba Karića, koji je u bekstvu zbog toga što ga, kako je objasnila, vlast proganja "jer je napravio čudo sa svojom, Bogoljubovom salatom, na političkoj sceni Srbije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

373 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: