Bez incidenata na mitingu SNS

Miting opozicionih stranaka predvođenih Srpskom naprednom strankom u Beogradu održan bez incidenata. Na mitingu više od 55 000 građana, procene su agencija.

Izvor: B92

Subota, 05.02.2011.

11:48

Default images

Na skupu ispred Doma Narodne skupštine govorili su čelnici Srpske napredne stranke, Nove Srbije, Pokreta snaga Srbije i Pokreta socijalista.

Okupljeni građani nosili su zastave i transparente kojima se poziva na smenu vlasti. Miting je počeo oko 12.30, sa zakašnjenjem od pola sata.

Prema rečima organizatora, početak mitinga sa zahtevom da se raspišu novi izbori kasnio je zbog velikog broja ljudi koji i dalje stižu pred Dom Narodne skupštine Srbije.

Na početku je intonirana himna Srbije, a na bini ispred Doma Narodne skupštine bili su predstavnici SNS-a, Nove Srbije, Pokreta snage Srbije i Pokreta socijalista.

Pripreme i dolazak na miting

Pristalice Srpske narodne stranke počele su da se okupljaju na platou ispred Doma Narodne skupštine Srbije od jutarnjih sati, dolazeći iz mnogih delova Beograda i Srbije.

Iz pravca Novog Beograda oko 11 sati preko Brankovog mosta prešla je kolona od oko 4.000 pristalica Srpske naredne stranke, predvođena zamenikom predsednika stranke Aleksandrom Vučićem. Oni su nosili zastave Srbije i slike Tomislava Nikolića, a na transparentima je pisalo: "Hoćemo naprednu Srbiju", "Dokle više?", "Buna protiv dahija".

Preko 4 hiljade policajaca

Veliki broj pripadnika policije raspoređeno je oko 10 sati u centru Beograda, a saobraćaj je zaustavljen u centralnim gradskim ulicama.

Policajci u opremi za razbijanje demonstracija raspoređeni su oko zgrade Radio-televizije Srbije, Predsedništva, Skupštine Srbije. Kordoni policajaca formirani su i na Slaviji, dok su kod Tašmajdanskog parka raspoređeni i policajci na konjima.

Jake snage policije raspoređene su i u Krunskoj ulici gde je sedište Demokratske stranke koje je bilo napadnuto za vreme nereda tokom održavanja Parade ponosa 10. oktobra 2010. godine.

Načelnik policijske uprave beograd Stevan Bjelić najavio je za B92 da se na mitingu očekuje prisustvo između 40 i 50 hiljada građana, a da će dešavanja obezbeđivati oko 4200 policajaca.

Anlave: Bez incidenata

Vlasnik klinike Anlave Slobodan Ivanović izjavio je da je miting SNS protekao bez incidenata, da nije bilo povređenih ni alkoholisanih.

On je rekao da je klinika Anlave imala pet interventnih lekarskih timova, ispred Doma Narodne skupštine, na Bulevaru kralja Aleksandra, Trgu Nikole Pašića, kod Londona, dok je jedna mobilna ekipa kružila po centru grada.

"Imali smo ukupno osam intervencija, od kojih su dva pacijenta prebačena u Urgentni centar, radilo se o posekotini glave usled pada niz stepenice demonstranta iz Gornjeg Milanovca, a druga je pacijentkinja iz Bečeja koja je prebačena u Urgentni centar zbog srčanih tegoba, s obzirom da je i ranije imala probleme sa srcem", rekao je Ivanović i dodao da nijedna povreda nije izazvana u tuči i da niko od povređenih nije životno ugrožen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

233 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: