Pacoli: Predsednik ili opozicija

Predsednik Alijanse novo Kosovo Bedžet Pacoli izjavio je danas da je uslovio učešće u novoj vladajućoj koaliciji dobijanjem mesta predsednika Kosova.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 31.01.2011.

14:46

Default images

"To sam jasno rekao i Hašimu Tačiju tokom telefonskih razgovora koje sam imao poslednjih dana. Pod tim uslovima ću sesti da razgovaram sa Tačijem", rekao je Pacoli.

Prema njegovim rečima, ukoliko ne dobije mesto predsednika Kosova, njegova stranka ostaće u opoziciji.

"Ako uđemo u koaliciju, mi ulazimo da doprinesemo Kosovu i narodu. Ja znam da je mesto predsednika Kosova funkcija gde ja mogu da dam svoj doprinos. Za to nema nikakve sumnje. Ne bih prihvatio ni jednu drugu funkciju gde ja ne bih mogao dati doprinos", kazao je lider ANK.

Prema izjavama najbližih saradnika Pacolija, ukoliko ANK uđe u koaliciju za koju se očekuje da će je predvoditi Demokratska partija Kosova Hašima Tačija, tražiće i tri ministarska mesta.

Najviše poslanika u Skupštini Kosova imaće Demokratska partija Kosova - 34. Na drugom mestu je DSK sa 27 poslanika, a treći Pokret "Samoopredelenje" koji je osvojio 14 mandata. Alijansa za budućnost Kosova je dobila 12 poslaničkih mesta, dok će Alijansa novo Kosovo imati osam poslanika.

Srpske partije dobile su ukupno 13 mesta.

Rezultati izbora biće proglašeni konačnim nakon što prođe rok za žalbe. Rok za podnošenje žalbi ističe večeras.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: