Konačni rezultati izbora na Kosovu

Centralna izborna komisija Kosova objavila je konačne rezultate izbora za Skupštinu Kosova. Srpskim strankama 13 poslanika.

Izvor: Beta

Nedelja, 30.01.2011.

23:29

Default images

Prema tim rezultatima najviše glasova je dobila Demokratska partija Kosova, 32,11 odsto, na drugom mestu je Demokratski savez Kosova s 24,69 odsto.

Na trećem mestu je pokret Samopredelenje za koji je glasalo 12,69 odsto birača. Alijansa za Budućnost Kosova (ABK) je na četvrtom mestu s 11,04 odsto glasova, a peta je koalicija Alijansa za novo Kosovo (ANK) koju je podržalo 7,29 odsto birača.

Prema rezultatima, DPK će imati najviše poslanika, ukupno 34, dok će DSK imati 27 predstavnika u parlamentu, Samopredelenje 14, ABK 12 i ANK 8 poslanika.

U novom sazivu Skupštine Kosova mesta su osigurale i stranke koje predstavljaju manjine.

Samostalna liberalna stranka će imati 8 poslanika, Jedinstvena Srpska lista 4 poslanika, Turska demokratska partija Kosova 4 poslanika, koalicija VAKAT 2 poslanika, dok će neke druge stranke imati po jednog poslanika.

Prema zakonu o izborima, žalbe na ove rezultate se mogu podneti u roku od 24 sati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: