Petrović: Ušli bismo u vladu Tačija

Potpuno je normalno da Samostalna liberalna stranka uđe u novu vladu Kosova, naši birači to od nas i očekuju, kaže lider te stranke Slobodan Petrović.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

03:36

Default images

Rat je prošao, ratnih vođa na Kosovu više nema, sada postoje lideri koji su svoj legitimitet osvojili na izborima i to je najvažniji kriterijum, kaže Petrović za "Danas".

On je naveo i da, pošto je DPK Hašima Tačija dobila najviše glasova na izborima, može se očekivati da će Tači i povesti pregovore o budućoj vladi.

“Izvesno je da pre polovine februara nije moguće formirati vladu, čak postoje indicije da će to biti i u martu. U to vreme otprilike očekujemo konačne izborne rezultate i konstituisanje novog saziva Skupštine Kosova. Sve stranke koje učestvuju na izborima rade to da bi pobedile i bile u vladi", rekao je Petrović.

"Naša SLS je sa svojim programom dobila ubedljivo najveći broj glasova unutar srpske zajednice i najnormalnije je da bude deo buduće vlade. Uostalom, birači to od nas i očekuju, jer su i glasali za nas da bi mi, zatim, svojim učešćem u vlasti ispunili sve ono sto smo im i obećali, pre svega, sigurnu i bolju budućnost”, naveo je on.

Petrović, ipak, kaže da pregovori o novoj vladi još uvek nisu počeli.

Na pitanje kako komentariše to što šef Međunarodne civilne kancelarije na Kosovu Piter Fejt i mnogi drugi predstavnici međunarodne zajednice smatraju da buduću kosovsku vladu ne bi trebalo da formiraju pojedinci koji su pod istragom, Slobodan Petrović kaže: “Nijednu vladu na svetu ne mogu da formiraju ljudi koji su pod zvaničnom istragom. To je jedini komentar koji imam”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: