Dačić: Ovde je sve moguće

Najnovija dešavanja s promenom lokalne vlasti u Žitorađi dokaz su da je u Srbiji moguća svaka vrsta političke kombinatorike, kaže predsednik SPS Ivica Dačić.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.01.2011.

03:27

Default images

Lider SPS Ivica Dačić za list "Danas" prokomentarisao je zajedničko glasanje odbornika DS, G17 plus i SRS protiv socijaliste, predsednika opštine Dobrivoja Mitića.

Ipak, Dačić smatra da nije u pitanju "simbolička poruka" (s obzirom na to da je odrastao u Žitorađi), te da taj potez ne bi mogao imati veći značaj od lokalnog.

"Tamo se vlast menja svaki treći dan, mandati lete od stranke do stranke, dakle situacija je već duže vreme nestabilna i ta najnovija dešavanja nisu ništa čudno", objašnjava lider SPS.

Koliko je situacija u Žitorađi specifična pokazuje i da su vladajuću koaliciju do prošle subote činili socijalisti, radikali i "odbegli" odbornici DSS i Nove Srbije.

Smenjeni predsednik opštine Mitić rekao je da je na pomolu "neprirodna, tajna" koalicija između DS i SRS, što su demokrate odmah demantovale.

"Nova koaliciona većina izabrana je bez glasova SRS i sada mesto predsednika opštine obavlja kandidat iz DS, a mesto predsednika skupštine kandidat iz G17 plus", saopštile su demokrate u Žitorađi, iz koje je poreklom i Miodrag Rakić, šef kabineta predsednika Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: